Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 297 / 31 / 0
Z tym że ja nie chce walić iv panie dziadu :)
Wygrzebalem gdzieś post @gazyfikacja plazmy że te plastry żute działają więc żułem dziś na początek 1/6 tego plastra mniej więcej, za pierwszym razem jakoś pół godziny od 13 35 do 14 05 po czym jak poczułem że zaczyna wchodzić wyjąłem to z japy i schowałem w folię, jakoś około 14 50 powtorzylem proces i do 16 50 było miło i przyjemnie ale bez szału. Ostatni raz memlałem go jakieś 25 minut w drodze autobusem do domu ale to już było kompletnie bez szału. Spróbowałem w domu przed chwilą spalić dosłownie odrobinę ale prawie nie było dymu, tylko malutka mgiełka. Jak to spalić albo żuć bardziej efektywnie?
Spoiler:
  • 4603 / 2217 / 1
fent z plastrów dla 95% userów jest za pierwszym razem rozczarowaniem. Wynika to może z tego, że oczekiwania są bardzo duże. Natomiast efekty w porównaniu do takiej kody - niewiele mocniejsze. fenta trzeba nauczyć się używać. Daj sobie czas, nabierz doświadczenia, wypróbuj różne formy spożycia itd.
  • 11 / 1 / 0
Cześć!
Na wstępie powiem, że zdaję sobie sprawę, że pewnie wszystko już w tym wątku zostało wyjaśnione, już trochę się w temacie zorientowałam, ale chyba nie przebrnę przez prawie 400 stron, a przynajmniej nie tak szybko, jak bym chciała.
To sedna.
Mam Durogesic 50mcg/h, czyli 8400mcg w plastrze, nieprzeterminowane.
Czytałam, że biodostępność p.o. to około 30%. Podzieliłam plaster na 8 części, potrzymałam pod językiem, a później żułam jeden, a po 30 minutach drugi pasek, co daje mi jakieś 2mg spożyte, a około 600mcg przyswojone. Przy czym nie zrobiło mnie to prawie wcale. Wzięłam je chwilę przed 22:00, minęło 1.5h i nie czuję nic.
Do tej pory byłam na 600-700mg tapentadolu, 650mg kodeiny, czy 500mg tramadolu zamiennie, zawsze w miksie z alkoholem w niedużych ilościach, aby podpić działanie leków. Takim dawkom udawało się niekiedy wprowadzić mnie w nodding.
Co zatem poszło nie tak z fentanylem? Czułam przed nim respekt, nawet się trochę bałam, a tu totalnie bez szału.

Druga sprawa. Jestem człowiekiem ekonomicznym, większa biodostępność brzmi atrakcyjnie, więc chętnie przyjmę środek i.v. Tylko nie wiem, czy te plastry są żelowe. Wiem, kretynka ze mnie. Jest na nich bardzo niewielka ilość jasnozielonej substancji, ale nie wygląda to na żel, który łatwo zdejmę i z którym da się coś zrobić. Czytałam, że z nieżelowych plastrów nie da się uzyskać roztworu to puknięcia. Powinnam zatem i tym zapomnieć? Czy może po prostu nie ogarniam sprawy i to faktycznie jest żel? Mogę podesłać foty na maila, jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc i rozwiać wątpliwości.
Dzięki z góry za pomoc. To mój pierwszy wpis, do tej pory tylko obserwowałam, co się tu dzieje, więc nie zjedzcie mnie proszę. ;)
Bambi🦄
  • 297 / 31 / 0
Dziś koleżanka strzeliła mi dwa razy fenta i już sam nie wiem co myśleć. Można powiedzieć że w końcu mnie ustysfakcjonowal bo mimo braku wjazdu było zdecydowanie intensywnie2 i milej niż przy p.o. Jednak najintnesywniejsze działanie minęło bardzo szybko, a ogólny profil i tak podobał mi się dużo mniej niż hel czy morfina, nawet konkretna (chociaż faktycznie bardzo duża) dawka kodeiny wydaje się przyjemniejsze. No nie wiem co ludzie w tym widzą %-D
Spoiler:
  • 1550 / 215 / 0
14 marca 2021Bambiwfly pisze:
Cześć!
Na wstępie powiem, że zdaję sobie sprawę, że pewnie wszystko już w tym wątku zostało wyjaśnione, już trochę się w temacie zorientowałam, ale chyba nie przebrnę przez prawie 400 stron, a przynajmniej nie tak szybko, jak bym chciała.
To sedna.
Mam Durogesic 50mcg/h, czyli 8400mcg w plastrze, nieprzeterminowane.
Córcia, jest taki wątek, w którym jest opisana ekstrakcja fentanylu z plastrów, nic Ci się nie stanie, jeżeli przejrzysz pierwszych parę stron, masz tam dokładny opis ekstrakcji. Obecnie nie produkuje się plastrów żelowych, większość to plastry polimerowe, w wielkim uproszczeniu można powiedzieć, że fentanylu jest "wbudowany" w "okach" polimeru, który jest zarazem klejem. Wyjątkiem jest Matrifen, w którym na folię jest naniesiony fentanyl, a jego transmisję zapewnia membrana półprzepuszczalna, która jest zarazem pokryta klejem. Ogólnie Matrifen to lichy plaster. I nie bądź dziecko leniwa, lecz przejrzyj te parę stron. Szlag mnie trafia na lenistwo młodych, wszystko chcą mieć podane pod nos.
Aha , a to zielone,to tylko nadruk z nazwą i mocą plastra, a nie żel. I uważaj, wielu ludzi się tym zabiło, full działania jest po paru minutach, nie należy się spieszyć z podawaniem, podaje się troszkę i czeka z 5 minut, czy nie leci się na pysk. Jesteś świeżak w tym temacie, więc szczególnie uważaj.
  • 11 / 1 / 0
Bardzo, bardzo dziekuję za odpowiedź. Już prawie cały wątek przeczytałam. Czasem wystarczy włożyć minimalną ilość wysiłku, zgadzam się i przepraszam. Nie spodziewałam się, że otrzymam odpowiedź od samej legendy. Tym bardziej się cieszę i bardzo dziękuję za pomoc :)
Zdecydowałam się na metodę etanol + kwas + wodorowęglan sodu.
Okazuje się, że największym wyzwaniem jest dla mnie trafienie w żyłę. Ostatni raz iniekcji dokonywałam 4 lata temu na praktykach po 1 roku studiów, a i tak było to tylko pobieranie krwi, toteż oczywistym było, czy w żyłę pacjenta trafiłam, czy też nie. Tutaj nie mam pojęcia jak to sprawdzić. Byłam pewna, że jestem w środku, a walnęłam sobie obok, co troszkę zaszczypało, efektu żadnego. Oczywiście zaraz jak się zorientowałam, co robię przerwałam zabawę. Na dziś odpuszczam ten temat, wrzuciłam plaster s.l., jak wcześniej. Myślę, że nie ma sensu na siłę i nerwowo.
Poszperam w wątku o iniekcjach, ale jeśli macie jakieś protipy dla początkującej, skąd wiedzieć, że jestem w żyle to przyjmę wszelką pomoc.
I jeszcze jedno - czy powstały roztwór powinnam przefiltrować przez filtr od papierosów na przykład? W niektórych wpisach mowa o filtrze, w innych nie. Jestem laikiem, jak już wspominałam, więc nie wiem, a nie chciałabym dopuścić jakiegoś paskudnego wrzoda.
Bambi🦄
  • 1550 / 215 / 0
Filtrować, zawsze wszystko filtrować! Chyba nie chcesz mieć pozatykanych najcieńszych naczyń krwionośnych, zwłaszcza tych w płucach.
  • 11 / 1 / 0
Dziękuję. Użyłam filtra papierosowego. Nikt z moich znajomych nie bawi się w narkotyki cięższe od zioła i kryształu, więc nie widziałam nigdy jak ktoś grzeje, nie mam też kogo zapytać o radę, stąd takie banalne i śmieszne pytania z mojej strony.
Zrobiłam to w ten sposób: wbiłam igłę do połowy filtra, zaciągnęłam płyn, wymieniłam igłę na świeżą i wykonałam zastrzyk. Czy tak to powinno wyglądać?
Bambi🦄
  • 2814 / 367 / 0
Tak dobrze zrobiłaś zawsze powinno się nowa igłą robić zastrzyk
  • 1100 / 273 / 0
20 marca 2021Bambiwfly pisze:
Dziękuję. Użyłam filtra papierosowego. Nikt z moich znajomych nie bawi się w narkotyki cięższe od zioła i kryształu, więc nie widziałam nigdy jak ktoś grzeje, nie mam też kogo zapytać o radę, stąd takie banalne i śmieszne pytania z mojej strony.
Zrobiłam to w ten sposób: wbiłam igłę do połowy filtra, zaciągnęłam płyn, wymieniłam igłę na świeżą i wykonałam zastrzyk. Czy tak to powinno wyglądać?
nie musisz filtrować przez igłę, wystarczy dzióbek strzykawki docisnąć do filtra i zassać
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.