Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1196 / 10 / 0
Nieźle się szprycujesz.

"- Synu, co dzisiaj brałeś?
- A nic, tylko 800 mg tramadolu, 300 mg tetrazepamu, 450 mg fosforanu kodeiny, 50mg feniraminy, 250 mg amfetaminy, 20 mg propranololu i trochę marihuany z przyogródkowej plantacji"
- Aha, to dobrze, że heroiny nie bierzesz.
- Też Cię kocham, pa"
Ostatnio zmieniony 24 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
@Up

ha ha ha dobre %-D
  • 31 / 1 / 0
angor animi pisze:
Mocniejsze działanie rekreacyjne czy przeciwbólowe? Przy obu petydyna mocniejsza. Tramadol można rozpoznać po tym, że czuje się serotoninowego kopa, (lekkie) pobudzenie, wchodzi dość długo, bo nawet z godzinę. Pamiętasz przynajmniej jak wyglądały tabletki/ampułki?
w sumie w szpitalu więc przeciwbólowe.
Działanie ''rekreacyjne'' od przeciwbólowego ma bardzo dużą różnice w działaniu ?
Petydyna pamiętam faktycznie działanie narkotyczne miała , nie pamiętam jak z tramadolem..
Jak wyglądało nie wiem, zwykle pielęgniarki przynosiły już gotowy zastrzyk..

Ugh jesteś mistrzem hahahaha..
Uwaga! Użytkownik bialo93 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 353 / 5 / 0
Jak noddowałaś na łóżku to na pewno dolargan. Sam go dostawałem jak leżałem i pamiętam że składało mnie ładnie. Wyraźne wejście a później obserwowanie szpitala spod przymkniętych powiek z ciepełkiem na sercu i euforią. Przy tramadolu ciężko naćpać się dawkami leczniczymi szczególnie jeżeli ktoś Ci je podaje to stara się tak zrobić aby ich nie było bo to w końcu 'efekty uczoczne' :-)
  • 3309 / 21 / 0
w sumie w szpitalu więc przeciwbólowe.
Tyle to wiem, ale nie wiedziałem o jakie mocniejsze działanie się pytasz.
Działanie ''rekreacyjne'' od przeciwbólowego ma bardzo dużą różnice w działaniu ?
Chodzi Ci o to czym się to różni? Niezbyt jasno napisałaś. Jeśli tak, to przy przeciwbólowym nie czujesz bólu, przy rekreacyjnych jest np. euforia, sedacja, stan półsnu (nodding) itd. Samo działanie przeciwbólowe nie ma dużo do użycia rekreacyjnego, bo inaczej ludzie by ćpali Ketonal.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Mam parę kolegów, którzy to ćpają, zapijając piwem. Niby jest faza. Jak to usłyszałem, walnąłem facepalma, ale im nie tłumaczyłem już dlaczego po tym środku niczego nie będzie. Pewnie i tak by nie zrozumieli...

Co do noddów - po tramadolu również można sobie "pokinać" głową, pod powiekami różne postaci, albo jak już wspomniano, ten sam widok co przy otwartych oczach, ale "duchowy", półprzezroczysty, coś jak dysocjantowe CEVy.

Jeśli chodzi o podawanie środków w szpitalu, to ma to na celu złagodzenie bólu. To, że czułeś się dobrze wynika z większej zastosowanej dawki. Zawsze na początku pojawia się analgezja, dopiero potem jakiekolwiek zauważalne efekty psychiczne.

Każdy opioid przekraczający BBB ma działanie narkotyczne, jak mocne, zależy tylko od substancji, drogi podania, no i oczywiście przyjętej dawki.

W sumie dziwię się, że mianem narkotyku nazywa się wszelkie substancje psychoaktywne, choć nie mają działania narkotycznego, czyli takowego snu. Amfetamina o działaniu narkotycznym. Pfff ;-)
Ostatnio zmieniony 26 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
Ja dziś Bylem u swojego doktorka wypisał mi butelke i 150tab x 150mg Dalem mu 20zł za wizytę wreszcie ktoś mnie rozumie. %-D
  • 221 / 4 / 0
ja na Tramalu zawsze muszę łyknąć przed snem jakieś benzo albo mianserynkę inaczej bym nie zasnął
  • 353 / 5 / 0
tutis88 pisze:
Ja dziś Bylem u swojego doktorka wypisał mi butelke i 150tab x 150mg Dalem mu 20zł za wizytę wreszcie ktoś mnie rozumie. %-D
20 zł ? O w dupe 8-( . Czy tylko u mnie w mieście cenią się od 80 w góre za takie usługi? Pozazdrościć. Z takim dojściem to mógłbyś na sapokojnie rozkręcić własną działalność gospodarczą hehe ;-)
  • 638 / 10 / 0
te 20 zł to chyba tylko za wypisanie recepty? Czyli 5min roboty dla lekarza, czyli i tak to dobry zarobek dla niego :) Bo chyba za wizytę z badaniem, wywiadem itp. zaden lakrza nie bierze 20zł?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.