Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
Możesz cisnac w stronę zaburzeń lękowych, ale mówić że np. Alpra się nie sprawdziła a ten lek już kiedyś brałeś i pomagał. Jak lekarz nie jest z czasów kamienia łupanego to powinien bez problemu przepisać, bo to jedno z zastosowań pregi. Oczywiście najlepiej by było mieć w kartotece jakiś GAD czy coś w tym stylu.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1037 / 243 / 0
Powiedz że piłeś giebla jak nie będzie wiedzieć co to, powiedz ze ta substancja wzmacnia przekaźnictwo gaba energiczne, rozwaliłeś sobie tym układ gaba i potrzebujesz teraz pregi bo czujesz ciągle niepokuj, lęk, strach przed ludźmi itd
  • 2198 / 715 / 0
Duże szanse ze lekarz każe wypierdalać na jakiś odwyk czy coś i nic nie da bo "nie wiadomo co pan z tym zrobi" albo "ja nie chcę brać za to odpowiedzialności".
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1037 / 243 / 0
Jak będzie kazał wypierdalać na odwyk to będzie musiał być z niego niezły buc, w ich interesie jest przepisywać ludzią leki im więcej tym lepiej, później za to premia albo jakieś wakacje.
Ja kiedy potrzebowałem pregi tak właśnie powiedziałem że rozwaliłem sobie przez własną głupotę układ gaba i teraz muszę się leczyć a nie miałem nigdy problemów z lękiem, co prawda to powiedziałem psychuszce a nie ogólnemu lekarzowi oni nie specjalnie chcą brać na siebie odpowiedzialność tak jak mówiszw szczególności kiedy nie ma się w kartotece stwierdzonych zaburzeń w tym kierunku.
Najlepiej jest powiedzieć prawdę i nie ściemniać bo sugerowanie lekarzowi by wypisał to co się chce prawie zawsze skutkuje odprawieniem z czymś innym lub z kwitkiem do innego specjalisty, prawda to prawda ona wychodzi z człowieka naturalanie, a ściemniać nie każdy dobrze potrafi.
  • 110 / 8 / 23
U mnie w małym miasteczku psychiatra przyjmuje dziennie tylko 10 osób. Trzeba przyjść wcześnie rano, żeby się załapać na wizytę. Lekarka która nie przepisze benzo w żadnym razie, pregabę przepisuje jak sama powiedziała tonami. Jak masz możliwość pójścia do psychiatry to zagadaj, że kiedyś lekarz prywatnie ci ją przepisał i po niej już się tak nie bałeś...
....
Uwaga! Użytkownik snoopdogg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2812 / 364 / 0
Ja nie mam problemu aby lekarz przepisal mi pregabaline .. mam w dokumentacji i wypisach ze szpitala ze musze brac pregabaline bo ta wspiera dzialanie lekow przeciwbolowych ( fent , morfina , oksy ) ale czuje po pregabalinie takiego " kopa " do dzialania .. tez odczuwacie to ?
  • 2198 / 715 / 0
Trochę tak, głównie przez to że znikają lęki (chociaż od dłuższego czasu z nimi nie mam problemu i benzo czy pregę właśnie biorę rekreacyjnie, do miksów też) więc przez to mam ochotę i energię do działania. Przy benzo ten sam mechanizm u mnie. No i fakt że pregabalina podbija opio (benzo również) i fajnie się z nimi komponuje, czy to przeciwbólowo czy dla relaksu.
  • 1223 / 487 / 0
Tak,tylko szkoda że ten kop do działania mija wraz z rozwojem tolerancji.
  • 2198 / 715 / 0
Jasne, ale to też zależy od osoby. U mnie bardzo długo się utrzymywały pozytywne efekty, brałem 150-0-150 po kilka tygodni i potem kilka tygodni przerwy. Więcej niż 300mg na dzień to brałem kilka razy na początku kontaktu z tym lekiem, z ciekawości - nie warto, zwłaszcza jak niższa dawka robi robotę.
  • 3406 / 534 / 0
Kurde, dlaczego po 450mg podbiło mi lęki i w ogóle dziwnie się czuje...

Też trochę mi się w głowie kręci.

Za duża dawka ? przecież jadłem wieksze i było ok, a teraz taki matrix i podbite lęki dosyć mocno.

Też lekkiego zeza mam.

Tak siedzę na fonie teraz a w tle leci mecz z tv i dziwnie to odbieram, nawet jak nie patrze to wyraznie słysze co mówia/krzyczą piłkarze... taki odbiór.

Chuj zaraz wrzucam 100mg kwety i idę spać aby to już przestało działać.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
ODPOWIEDZ
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.