Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 364 / 3 / 0
mesmerize pisze:
jeżeli nie próbowałeś wcześniej benzodiazepin to odradzam, bo może się za bardzo spodobać. %-D
Nie uogólniałbym. Wielu ludzi używa benzodiazepin wyłącznie w celach leczniczych i nie widzą w nich, żadnych ciekawych zastosowań rekreacyjnych.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
na przyklad tak jak ja! dla mnie są to zamulacze i nic po za tym
  • 364 / 3 / 0
Dokładnie. Ja nawet leczniczo tego brać nie chcę. A jak weźmiesz nie daj Bóg za dużo, to na drugi dzień możesz mieć niemałe kłopoty. Taka radość ? Z amnezji? Kto co lubi..

Na sen najlepszy jest zolpidem. Jak dla mnie nie ma nic lepszego. Choć tolerancja faktycznie - rośnie stosunkowo szybko.

Sorry za OT.
Postanawiam poprawę i proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie %-D
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
Dzięki Oltun, o to mi chodziło.
sqrt(666)
  • 250 / 4 / 0
Bral z was ktos tramadol z ZOPICLONEM?? to lek na sen, uspokajajacy, i ma tez dzialanie przeciwdrgawkowe -a to mnie najbardziej interesuje, oczywiscie chodzi mi o zastosowanie przeciwdrgawkowe (wiadomo, jak to po tramadolu).. Na ulotkach pisza ze dziala przeciwdrgawkowo.. Chodzi mi o mix, jako takie zabezpieczenie dajmy na to..
  • 317 / 11 / 0
Niech ktos sie wypowie o miksie etylofenidat+tramadol wyglada mi na w miare bezpieczny ze wzgledu na brak działania serotonicznego ze strony EF.Ale wole sie upewnic,mówimy o dawkach maks 20-30mg 2-3razy dziennie,chodzi o zastosowanie "terapeutyczne" a nie rekreacyjne :-D
  • 791 / 7 / 0
@pawlik150 w przeciwienstwie do zolpidemu zopiklon wykazuje dzialanie przeciwdrgawkowe w dawkach stosowanych terapeutycznie - mozesz go walnac do trampka jako substytut benzo
@bokor nic zlego nie powinno sie stac, najwyzej serducho dostanie troche po pizdzie od nadmiaru adrenaliny
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 250 / 4 / 0
@Oltun dzieki za odpowiedz. I wiesz co? zjadlem sobie 1sz 7,5mg, zamula jak huj, oczywisci godzine pozniej wrzucilem trampka, ospalosc znika, kawka do tego i mozna leciec. Czuje sie zajebiscie, nawet spoko ten mix, i wcale nie chce mi sie spac.. Normalnie czuje spidowe dzialanie tramadolu:)) mi to przypomina troszeczke dzialanie rolki z trampkiem. ale samego zopiclon brany w dzien jest hujowy, typowy na sen..
Przeczytalem gdzies ze zopiclone wiąże się w miejscu odpowiednim dla benzodiazepin, znajdującym się w obrębie kompleksu receptorowego GABA, i jest chyba pochodna benzo, moze stad to dzialanie ;-)
  • 791 / 7 / 0
jego czasteczka ma budowe zupelnie inna niz benzo, natomiast jego profil farmakologiczny jest prawie identyczny co typowo nasennych benzosow, tj. zopiklon jest troszke bardziej selektywnym agonista podjednostek alpha1 (efekty nasenny) i alpha5 (efekt amnestyczny) receptora GABA-A (GABRA1 i GABRA5)
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
luminal_100
  • / / 0
Mam takie pytanie jak np zjadlem ok 1g trama i jest ok to czy wstrzykniecie iv 100mg z ampuly spowoduje padake ? głównie chodzi o to że jestem zrobiony i ide np wieczorem wysepic pudelko tab to zdarza sie tak ze lekarz mówi że recepty nie da a zrobi zastrzyk i boję się że rzuci mnie o glebe i tam juz trama nie dostane i 2razy odmówiłem czy prosic najpierw o jakieś benzo ? przed zastrzykiem . dodam że jeszcze padaki nie Mialem nigdy
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.