Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Siemanko. Ziomek mi dał kawałek plastra i mówi że to fentanyl, pudełka nie widziałem. https://zapodaj.net/271a3bc3430fa.jpg.html Jak myślicie? Bo nie jestem pewny a mam ochote.
  • 470 / 43 / 0
miał ktoś do czynienia z żelowymi plastrami sandoz z holandi? Jak to używać ? Da sie przerobić do iv albo coś innego? chce se zamowic plaster 25/ug/hr
  • 39 / 10 / 0
@Addictedied - to fent, konkretniej Matrifen
@syluro - żelowe przerabia się z tego co mi wiadomo mega łatwo, chyba najłatwiej ze wszystkich, opisy znajdziesz na forum
  • 325 / 50 / 0
Mam pytanie do użytkowników fentanylu. Czy gdy wybudzanie się, jesteście cali spoceni? Sprawdziłem, że to nie jest związane w całości ze skrętem, bo stan ten pojawiał się nawet gdy strzelałem fenta tuż przed snem. Gdy nie śpię w nocy nie pocę się. W dzień tak samo po 14 godzinach od strzała jeszcze nie mam potów skrętowych, a podczas snu nawet po 2-3 godzinach od strzału występują poty. Znajomy wspominał, że związane to jest z hiperwentylacją w nocy oraz z koszmarami po opio których możemy nawet nie pamiętać.
  • 8103 / 914 / 0
Po tramadolu bylem cały mokry, wydaje mi się że opio maja to do siebie, iż zwiększają potliwość.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4603 / 2217 / 1
17 lipca 2020michass90 pisze:
13 lipca 2020HitlerPremier pisze:
^ post kierowałem do @Despero334 o widzisz! Sprayu do nosa nie było mi doświadczyć!
Jeśli chodzi o spraye z fentem to powoem tak cena jest zaporowa i to strasznie za instanyl 200mcg 809zl placilem mam podejrzenie nowotworu ale ryczałt tylko na nowotwory złośliwe niestety .. stosowałem insanyl 200mcg i podane na raz 2dawki po 1 na nozdrze jest naprawdę ok ale tylko pierwsze 3 razy no tolerka rośnie w kosmicznym tempie i nos dostaje po dupie ..
Cena refundowana to 3,20LN. Limit refundacji 6 opakowań 10mg miesięcznie (razem 60mg fentanylu).
Cena bez refundacji jest taka wysoka, bo to preparat dający możliwość podawania i.v.

Co do tolerki, to jest to typowe dla substancji (fentanylu) a nie szczególnie dla preparatu (instanyl). Podanie donosowe to jeszcze nic. Zacznij walić i.v. i zobaczysz co się dzieje z tolerką.

Wracając do instanylu. Jest to w tej chwili jedyny preparat w PL mający jakikolwiek sens. Zarówno ekonomiczny jak i rekreacyjny. Gwarantuje pewność podanej dawki. Jakość substancji aktywnej i w przypadku znajomości podstaw bhp i własnego ciała wręcz 100% pewność, że będzie bezpiecznie. Fajne jest to, że są różne dawki dla różnych potrzeb. 50 100 i 200ug/psiknięcie
  • 1550 / 215 / 0
Zwiększanie dawek fnt nie ma sensu, w momencie, gdy jakiś czas - dość dawno temu - przyjąłem i.v. ekstrakt z trzech plastrów 100 mcg/h (Duro) i tylko ledwie mnie połaskotało - a umiem wycisnąć z plastra ile się da, stwierdziłem, że nie tędy droga. Zacząłem redukcję dawek, aż zatrzymałem się na ilości 1/3 plastra co 6 - 8 godzin. Trzymam się tego, bo okazuje się, że przy tej ilości, oceniam ją na min. 4 - 4,5 mg wróciło i przysypianie i miła faza. Oczywiście to nie stan z rozdziewiczenia, ale jest o wiele lepiej, niż gdy spożywałem cały plaster na raz. Ważne żeby organizm, a dokładnie komórki tłuszczowe były wysycone fnt, wówczas przy każdym podaniu uwalnia się z nich fnt i jest ok. Doszedłem do tego po wielu latach "współpracy" z tą toksyną i chyba nic nowego nie da się wymyślić. Żal tylko zmarnowanych plastrów.
  • 1290 / 367 / 0
taki efekt jest z wieloma dragami mniej wiecej, oplaca sie brac mniej niz wiecej i trzymac tolerke na niskim poziomie. Tak jest o niebo lepiej niz nakurwianie duzych ilosci - nie dosc, ze sie marnuje, to nie klepie a w wielu przypadkach tez nie popierdoli / udusi / czy huj wie co.
  • 2814 / 367 / 0
21 lipca 2020syluro pisze:
miał ktoś do czynienia z żelowymi plastrami sandoz z holandi? Jak to używać ? Da sie przerobić do iv albo coś innego? chce se zamowic plaster 25/ug/hr
Nie jestem pewien czy to matrifen bardziej mi to na transtec wygląda takie moje zdanie .. mialem matrifen i kolor nadruki jest inny .
  • 2814 / 367 / 0
03 sierpnia 2020DexPL pisze:
17 lipca 2020michass90 pisze:
13 lipca 2020HitlerPremier pisze:
^ post kierowałem do @Despero334 o widzisz! Sprayu do nosa nie było mi doświadczyć!
Jeśli chodzi o spraye z fentem to powoem tak cena jest zaporowa i to strasznie za instanyl 200mcg 809zl placilem mam podejrzenie nowotworu ale ryczałt tylko na nowotwory złośliwe niestety .. stosowałem insanyl 200mcg i podane na raz 2dawki po 1 na nozdrze jest naprawdę ok ale tylko pierwsze 3 razy no tolerka rośnie w kosmicznym tempie i nos dostaje po dupie ..
Cena refundowana to 3,20LN. Limit refundacji 6 opakowań 10mg miesięcznie (razem 60mg fentanylu).
Cena bez refundacji jest taka wysoka, bo to preparat dający możliwość podawania i.v.

Co do tolerki, to jest to typowe dla substancji (fentanylu) a nie szczególnie dla preparatu (instanyl). Podanie donosowe to jeszcze nic. Zacznij walić i.v. i zobaczysz co się dzieje z tolerką.

Wracając do instanylu. Jest to w tej chwili jedyny preparat w PL mający jakikolwiek sens. Zarówno ekonomiczny jak i rekreacyjny. Gwarantuje pewność podanej dawki. Jakość substancji aktywnej i w przypadku znajomości podstaw bhp i własnego ciała wręcz 100% pewność, że będzie bezpiecznie. Fajne jest to, że są różne dawki dla różnych potrzeb. 50 100 i 200ug/psiknięcie
Ja mam akurat przepisywany instanyl 200mcg na psik . Powiedz jak go do i.v zrobic ? . Psikamy do strzykawki? Dodajemy soli czy jak ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.