Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
@syluro - żelowe przerabia się z tego co mi wiadomo mega łatwo, chyba najłatwiej ze wszystkich, opisy znajdziesz na forum
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
17 lipca 2020michass90 pisze:Jeśli chodzi o spraye z fentem to powoem tak cena jest zaporowa i to strasznie za instanyl 200mcg 809zl placilem mam podejrzenie nowotworu ale ryczałt tylko na nowotwory złośliwe niestety .. stosowałem insanyl 200mcg i podane na raz 2dawki po 1 na nozdrze jest naprawdę ok ale tylko pierwsze 3 razy no tolerka rośnie w kosmicznym tempie i nos dostaje po dupie ..13 lipca 2020HitlerPremier pisze: ^ post kierowałem do @Despero334 o widzisz! Sprayu do nosa nie było mi doświadczyć!
Cena bez refundacji jest taka wysoka, bo to preparat dający możliwość podawania i.v.
Co do tolerki, to jest to typowe dla substancji (fentanylu) a nie szczególnie dla preparatu (instanyl). Podanie donosowe to jeszcze nic. Zacznij walić i.v. i zobaczysz co się dzieje z tolerką.
Wracając do instanylu. Jest to w tej chwili jedyny preparat w PL mający jakikolwiek sens. Zarówno ekonomiczny jak i rekreacyjny. Gwarantuje pewność podanej dawki. Jakość substancji aktywnej i w przypadku znajomości podstaw bhp i własnego ciała wręcz 100% pewność, że będzie bezpiecznie. Fajne jest to, że są różne dawki dla różnych potrzeb. 50 100 i 200ug/psiknięcie
21 lipca 2020syluro pisze: miał ktoś do czynienia z żelowymi plastrami sandoz z holandi? Jak to używać ? Da sie przerobić do iv albo coś innego? chce se zamowic plaster 25/ug/hr
03 sierpnia 2020DexPL pisze:Cena refundowana to 3,20LN. Limit refundacji 6 opakowań 10mg miesięcznie (razem 60mg fentanylu).17 lipca 2020michass90 pisze:Jeśli chodzi o spraye z fentem to powoem tak cena jest zaporowa i to strasznie za instanyl 200mcg 809zl placilem mam podejrzenie nowotworu ale ryczałt tylko na nowotwory złośliwe niestety .. stosowałem insanyl 200mcg i podane na raz 2dawki po 1 na nozdrze jest naprawdę ok ale tylko pierwsze 3 razy no tolerka rośnie w kosmicznym tempie i nos dostaje po dupie ..13 lipca 2020HitlerPremier pisze: ^ post kierowałem do @Despero334 o widzisz! Sprayu do nosa nie było mi doświadczyć!
Cena bez refundacji jest taka wysoka, bo to preparat dający możliwość podawania i.v.
Co do tolerki, to jest to typowe dla substancji (fentanylu) a nie szczególnie dla preparatu (instanyl). Podanie donosowe to jeszcze nic. Zacznij walić i.v. i zobaczysz co się dzieje z tolerką.
Wracając do instanylu. Jest to w tej chwili jedyny preparat w PL mający jakikolwiek sens. Zarówno ekonomiczny jak i rekreacyjny. Gwarantuje pewność podanej dawki. Jakość substancji aktywnej i w przypadku znajomości podstaw bhp i własnego ciała wręcz 100% pewność, że będzie bezpiecznie. Fajne jest to, że są różne dawki dla różnych potrzeb. 50 100 i 200ug/psiknięcie
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.