...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1487 / 91 / 2
Szczerze tak serio komuś napiszę, że w Polsce ośrodki tak naprawdę nie służą do leczenia.Dajmy na to, że zawżywasz, a co się z tym wiąże łamiesz prawo.Przyznanie się do uzależnienia i wiąże się do łamania prawa.Konkluzja jest chyba oczywista dlaczego tak się dzieje.Zażywając dodatkowo okazujesz słabość.Jeżeli masz słabość wykorzystają ją.Każdy reżim polityczny musi znaleźć wrogów i nawiązać z nimi walkę, obwiniać ich za całe zło.Narodowi socjaliści muszą zawsze znaleźć podludzi dla siebie.
action movie:gun:
  • 15 / 2 / 0
Czesc! Wybieram się do Familii do Gliwic, mam podwójną diagnozę. Czytam tutaj wypowiedzi ludzi ze jest koszmar. Czy ktoś ma aktualne info jak to tam wszystko wygląda ?
  • 1487 / 91 / 2
@cupcake671 Są dwa ośrodki w Gliwicach, w obu syf, przewalone robotą i jeszcze psychicznie ludzie.Siedziałem całą terapię i byłem debilem w kriminale lepiej, a byłem przez sąd.Ludzie tam wykręceniu i żrą te olanzapiny.
action movie:gun:
  • 4 / / 0
Siema,

Przyszedł niestety i czas na mnie. I dobrze bo nie mam już siły dalej funkcjonować tak jak funkcjonuje.

Przyjęcie mam w piątek a dziś rano zrobiłem sobie jeszcze ostatni wlew do dupy z czwórki.

Powiedzcie proszę czy na ketony też badaja? Planuje kłamać bo czuję że jeśli nie pójdę teraz to następnego piątku mogę nie dotrwać .
  • 3 / 1 / 0
Przy przyjęciu w takich ośrodkach masz po prostu test na mocz z apteki (obczaj sobie w duckduckgo grafika jak to wygląda). Jest szansa, że ketony wyjdą jako amfetamina.
Uwaga! Użytkownik friendimaczek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 4 / 0
Szukam ośrodka, do którego można zgłosić się jako para. Chciałbym zacząć od terapii krótkoterminowej, a później ewentualnie przejść na leczenie długoterminowe.

Konieczna refundacja NFZ
  • 20 / 3 / 0
Czy do ośrodka w Kazuniu mogę przyjść z dziewczyną i normalnie tam z nią spędzać czas? Już nie mówię nawet o jakimś ruchaniu czy coś, tylko czy możemy ze sobą rozmawiać i przebywać cały czas razem, ewentualnie się przytulić lub pocałować?
  • 1 / / 0
Witam.
W niedługim czasie planuje się wybrać do Monaru w Kęblinach. Był tam ktoś? Jak wygląda leczenie? Ciężko jest, czy raczej luźno? Jak sprawa z papierosami wygląda? Można palić? Ogólnie interesują mnie wszystkie informacje na temat tego ośrodka, więc każda informacja na wagę złota. Niestety na ich stronie w zasadzie niczego nie można się dowiedzieć.
  • 1 / / 0
Siema,

Od następnego poniedziałku zaczynam odwyk w czerwonym domku. Czego mogę sie spodziewać? Jestem osobą świadoma, uzależnioną od stimow(głownie mef, czasem koko, sporadycznie MDMA) Od 2 lat próbowałem terapii stacjonarnej, gdzie każdy z 3 terapeutów mówił, ze bez zamkniętego zakładu nie dam rady. Oczywiście nie dopuszczałem tego do siebie. Jednak przyszedł czas, ze doszedłem do ściany- ziomek polecił wyżej wspomniany ośrodek. Czy możecie powiedzieć cos na jego temat? Byłbym wdzięczny ogólnie za wiedzę czego sie spodziewc po terapii w monarze? Jestem gotów na rok zamknięcia, przestawiłem sobie w głowie to, ze zycie bez ćpania jest lepsza droga- do odwyku skłonił mnie brak chęci do czegokolwiek, od kilku miesięcy tylko egzystuje, najmniejsze problemy mnie przerastają- po prostu mam wyjebane na konsekwencje.
  • 115 / 67 / 0
Gliwice, ośrodek "Familia", odwyk bez detoksu.

Podwójna diagnoza - spektrum autyzmu (czy tam asperger) i ADHD. Bez schizofrenii, dwubiegunowej, depresji (gdy jestem na lamotryginie, obecnie 400 mg).

Czy ktokolwiek tu przechodził odwyk z takimi diagnozami, jak moje? Albo znał takiego pacjenta?
(Albo rozumie zaburzenia rozwojowe i umie je przenieść na program terapii?)

Wybrano i wciska mi się właśnie "Familię" w Gliwicach (sam nie wyobrażam sobie przetrwać odwyk ze swoimi zaburzeniami), ale z przyjemnością przyjmę doświadczenia odnośnie spektrum autyzmu/ADHD z każdego ośrodka, jeśli macie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.