Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
ile po odstawce citalopramu 20mg/d oraz pregabaliny 300mg/d, branych przez rok, można zarzucić tramadol? tydzień będzie git?

co do mieszania sesarajów z tramadolem to 2 razy wziąłem ze dwa albo 3 tabsy Poltramu z citalopramem, za pierwszym razem było spoko, nawet noddowałem lekko

natomiast za drugim razem wszystko doprawiłem masakryczną ilością wódy jak typowy dałn, tak że mi wyszło lekko poniżej dwóch promili. Byłem wtedy na jakiejś imprezie. Straciłem kompletnie wszystkie hamulce psychiczne i człowiecze odruchy, skutkiem czego wygadywałem do ludzi dosłownie każdą rzecz jaka mi przyszła do głowy. Ze wstydu 2 lata nie pokazywałem się ludziom na oczy. Od tamtej pory poprzysięgnąłem sobie, że już nigdy nie wezmę tramadolu, a już na pewno nie z alkoholem i ssri.
Jednak, przytrafiła mi się okazja na 1,1g, a jestem w ciągu kodeinowym, to podmieniłbym kilka dawek na tram, stąd moje pytanie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.