Jeszcze jedno, ma to znacznie czy przechowujesz go w niezmiennej temp 30 C, 20 C -20 C,
Lepsze zmienne -5 do -20 C, niż niezmienne +20 C. :D
murtibing pisze: Na forum bardzo często pojawia się pytanie w jakich warunkach przechowywać RC. Murti-Bing postanowił opisać to w jaki sposób robi się to w laboratorium. Na szczęście nie potrzeba w tym celu żadnego specjalistycznego sprzętu i każdy w domu może zabezpieczyć swoje ulubione substancje przed "zepsuciem".
Co nam będzie potrzebne?
- Plastikowy lub szklany pojemnik. Idealny byłby eksykator, ale pojemniki na śniadanie też mogą być
- Woreczek strunowy z RC lub lepiej szklany pojemniczek z RC
- Substancja używana do suszenie najlepiej w granulkach, ale może być proszek (bezw. MgSO4, bezw. CaCl2). Zabezpiecza RC przed dostaniem się wilgoci.
- lodówka
Do plastikowego pojemnika (eksykatora) sypiemy naszą substancję osuszającą. Nie należy przesadzać. Wystarczy warstwa o grubości kilku minimetrów na dnie pojemnika. Do tego wkładamy szczelnie zamknięty woreczek (najlepiej zapakować w dwa woreczki) lub jakiś inny pojemniczek z RC i szczelnie zamykamy eksykator, który z kolei umieszczamy w lodówce lub jeszcze lepiej w zamrażalniku.
W sumie stestowałem różne dawki, ale 1g wystarczył mi na prawie 3dni (wieczory). Warto było spróbować, wypróbowałem też miks z baclo, nic w sumie specjalnego, ale mef wtedy robi dużo mocniej, lepiej trochę zmniejszyć dawkę. Jest to też takie trochę podobne do zolpi (baclo+mef), podobnie miałem kiedyś właśnie po większej ilości zolpi i paru piwach, z tym że kombinacja z mefedronem oczywiście dużo przyjemniejsza. Wydaje mi się, że to mef po prostu zadziałał silniej i dlatego miałem trochę psychodelę - w sumie mogę się mylić, wziąłem też wyraźnie mniejszą kreskę. Sama euforia z baclo w tym przypadku nie zsumowała się z mefedronową, a jedynie mef zadziałał silniej - takie mam tylko odczucia. Pamięć też trochę szwankowała, ale u mnie to częste ^_^
(swoja droga - ktos na pm moze zarzucic jakies sprawdzone dobre wyjscie z tej sytuacji;P)
az tu nagle!
podjechala do mnie rozneglizowana blond pieknosc na scigaczu suzuki i pyta, czy chce mefa po podwojnej krystalizacji!
i teraz takie pytanie (do cenzury : nie o mefa nawet!) - jesli ktos sie z ta kobieta juz kiedys spotykal, zna ja...to warto nawiazywac z nia znajomosc?
Green Hulk pisze: Fajnie się bierze razem z innymi osobami, jest sympatycznie i spora dość charakterystyczna empatia.
A co do empatii, nie przesadzałbym. Fakt, chcesz ludziom gadać dużo rzeczy, ale dlatego ja ćpam to gówno z dobrymi ziomkami i nigdy nie żałuję nawet jeśli za dużo powiem, bo wiem że oni to zruzumieją. Po prostu wszystko zależy od dobranego towarzystwa, jeśli chcesz to ćpać z pierwszym lepszym kolesiem, to musisz co chwila gryżć się w język, a to moim zdaniem psułoby jazdę.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.