Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 556 / 2
Ja sobie chwale wenlafaksyne ale trzeba uwazac na dawke.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 465 / 45 / 0
Takie pytanie. Są w ogóle leki, które zmniejszają lub likwidują myśli samobójcze poza antydepami lub benzo? Czy tak działają neuroleptyki np ?
  • 1599 / 47 / 0
Mam takie pytanie.
Bo wiadomo, że zamienniki teoretycznie muszą działać tak samo, ale ja mam pytanie czy jak się leczyło antydepresantami bądź neuroleptykami preparatem x i się nic nie zmodyfikowało w leczeniu tylko się zamieniło na inny zamiennik to może mieć to wpływ na nastrój itp.. ?
  • 1580 / 252 / 0
Tak, zamienniki mogą działać trochę inaczej, w małym stopniu ale jednak.
  • 150 / 21 / 0
Nawet ten sam lek nie zamiennik może w każdym okresie działać inaczej.
  • 1599 / 47 / 0
@kropka855
Jak to ?
  • 960 / 176 / 0
Gadacie głupoty i tyle.Zamiennik musi posiadać ta sama substancję czynną i to samą ilość bo inaczej by nie został dopuszczony do obrotu.Brałem i oryginały i generyki i nie widziałem żadnej różnicy w działaniu.Kazdy krzyczy że jak wenlafaksyne to tylko effectin a taka prawda że zamienniki działają tak samo.
  • 3455 / 556 / 2
Efectin jest najlepszy biore 75mg jedna tabletke rano. Naszly mnie checi na robienie czegos caly czas zero depresji. Tak to prawda zamienniki maja w sobie to samo lekarstwo.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
20 grudnia 2021tajemniczy25 pisze:
Gadacie głupoty i tyle.Zamiennik musi posiadać ta sama substancję czynną i to samą ilość bo inaczej by nie został dopuszczony do obrotu.Brałem i oryginały i generyki i nie widziałem żadnej różnicy w działaniu.Kazdy krzyczy że jak wenlafaksyne to tylko effectin a taka prawda że zamienniki działają tak samo.
Oczywiście że tak, ale niektórzy mają jakąś snobistyczną chyba potrzebę płacenia więcej za orginały.
  • 203 / 25 / 0
Raczej subtelny, różnice między zamiennikami są bardzo nieznaczne. Prędzej sugerowałbym się efektem placebo, aczkolwiek zdarza się, że ludzie zgłaszają podobne wątpliwości jak Twoje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.