Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 72 / 8 / 0
Ostatnio wróciłem sobie do kodeiny w formie jedzenia około 8-16 tabletek dziennie, rozłożonej późnej na dwie porcje. Nie dość że chyba tylko pierwszego dnia daje przyjemne efekty i nie widać skutków ubocznych to bardzo szybko szala się zaczyna przechylać. Przez to gówno wyraźnie zwiotczały mi mięśnie od leżenia i siedzenia, i zaczynałem mieć nieprzyjemne jazdy gdy moja zła postawa zaczęła wpływać na pracę układu nerwowego, nagle dezaktywując pracę bardzo ważnego nerwu błędnego. Oprócz spowolnienia perystaltyki, co wywołuje często odwrotny efekt do oczekiwanego kodeinowego chilloutu, chce jeszcze dodać o jednym efekcie który wiele osób pomija nawet jako korzystny, natomiast może okazać się niebezpieczny w niektórych przypadkach. A mianowicie, blokowanie odruchu kaszlu, który jest przecież potrzebny w celu choćby odksztuszania bakterii, które osadziły się w okolicach szyi, co może wywołać cichy stan zapalny, który będzie się objawiał w nietypowy sposób, tym bardziej że bierzemy substancję która też wycisza ból. Jeszcze rok temu mogłem po prostu zwiększać dawkę to wydawało mi się że nie jest aż tak źle jak mówili, ale naprawdę w związku z tym znieczulającym działaniem kody, nie dostrzegamy wielu problemów które zaczynają się rozwijać w naszym ciele a z którymi i tak będziemy się musieli kiedyś zmierzyć. Generalnie, polecam zmierzyć się ze swoimi problemami, lepiej się nudzić zdrowym niż otumaniony latać ze sztucznym uśmiechem gdy nasze ciało dostaje srogie baty. Pamiętajmy, mózg nas oszukuje, to wcale nie takie straszne nie zjeść cukierka.
  • 604 / 37 / 0
06 lutego 2026serotoninowy pisze:
@Swiezzy rozważ jakiś detox stary szpitalny, dostaniesz L4 jak nie chcesz roboty stracić i po 2 tygodniach wrócisz. Wykończysz się w końcu twoje dawki są już orbitujące.
Co do L4 to teraz nie potrzebne, zwolnili mnie z roboty wlasnie przez l4 i to słuszne i uzasadnione, a dwa no mysle ze teraz jest najlepszy okres zeby zejsc z tego w wiekszym stopniu lub calkowicie, jeszcze miesiac jestem na bezrobociu wiec moglbym sobie na spokojnie zejsc, mam tez alprazolam i to sporych ilosciach, chyba z ponad 10pak 0.5mg ( dla jednych duzo dla drugich malo xd ) oczywiscie tolerki nie mam, bo biore tylko z pojedynczych sytuacjach zwlaszcza ze malo takich aktualnie mam, no i mysle ze moze mi sporo pomoc w odstawce, zwlaszcza ze alpra+koda na mnie jakos super nie dziala, wole pregabaline.
Plan od paru dni jest taki ze czekam wlasnie na ostatni hajs z bezrobocia, robie przelot po punktach za 500ziko i bede probowal raz dziennie brac i troche schodzic, bo mi sie juz malo co chce robic codziennie spacer 1.5h-2h tak jak dzis po 10 aptekach, weekendy najgorsze bo z 15pak trza ogarnac zawsze bylo, babki w szoku bo one tez w roznych aptekach robia i ostatnio to kurwa nawet coraz czesciej je spotykam, wiekszosc lajtowa do mnie juz na "Ty", tydzien temu jazda bo bylem w jednej przed zamknieciem o 15.00 i no ide se spokojnie do nastepnej a tam juz za lada ta sama babka co 15min temu mi sprzedawala haha no i sprzedala drugi xd ALEEE BEDA W SZOKU JAK TAM PRZESTANE CHODZIC, i te domysly zyje czy nie zyje xdd Aaa to juz 8 rok leci, kiedy to zlecialo.. ja pierdole
ODPOWIEDZ
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.