Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
A dziwisz się konto założone wczoraj i od razu z grubej rury kto mi ogarnie temat, no komedia.
  • 3 / / 0
A co mam zrobic ?? Jakbys sie zachowal zdesperowany za granica?? Poprostu próbuję wszystich mozliwych źródeł Niespodziewalam sie szalu ale warto bylo spróbować Wyglada na to ze musze dac rade z samym metadonem do poniedzialku A browna dostane dopiero w dublinie Szkoda bo chcialam zobaczyc jak towar tu wyglada
  • 18 / 2 / 0
Ha ja też kiedyś tak próbowałam. ..ale nic z tego... no nie dziwie się wam i też nie dziwię się jej...bo za granicą to naprawdę wygląda inaczej. ..nie trzeba szukać w necie...tylko starczy wyjść na miasto...
  • 107 / 15 / 2
[mention]aptekash[/mention] i [mention]cpun_z_gutkowa[/mention]
Odpowiedz na wasze pytanie gdyż nie wiem czemu na obu kontach mam zablokowane pisanie wiadomosci(?) (tak to ja werq, założyłam nowe konto z inna nazwa.)
Wczoraj dowiedziałam się ze w Olszynie nie ma żadnego helu od jakiś 8 lat niestety gdyż kolesia wjebali do pierdla.
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 12726 / 2463 / 0
^
To jeden diler tam był w historii miasta? : D
  • 107 / 15 / 2
Wcale bym się nie zdziwiła, żałuje strasznie ze mieszkam w takim słabym regionie Polszy gdzie nie ma takich dobrych rzeczy. U mnie w mieście w Ostródzie jak jacyś są to sobie wyjechali do UK albo bardzo rzadko ktoś ma ze nie warto nawet zachodu. Dlatego biorę z wwa:)
  • 1509 / 223 / 0
To jest serio niesamowite (także przerażające) jak daleko ludzie potrafią jeździć po hel. Ze Szczecina, kurwa, do Wawy. Z Białegostoku do Wrocławia. Sama znam jednego (bo już tylko jeden został) gościa, który z dwoma kumplami co dwa-trzy dni robił trasę Kraków-Łódź. Ja wiem, że są i sposoby wysyłki, itp., ale wiem też, że wiele osób woli odbiór osobisty ze względu na nie wiem.. kontrolę tego, co dostaje za srogi hajs jednak. Sama, szczerze mówiąc, preferuję takie zakupy, jeśli mam tylko możliwość i dil nie jest kompletnie tajemniczo-anonimowy. Z każdym towarem.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 107 / 15 / 2
Ja to już mam sprawdzone ze nie dostaje jakiegos shitu to i za przesyłka można odbierać, na trasy dodatkowo szkoda więcej siana a i tak go mało
  • 1509 / 223 / 0
Kto mówi i opłacie za podróż? %-D W największej desperacji podróż w kiblu pociągowym w obawie przed wyjebaniem na jakimś zadupiu, gdzie pociąg jeździ raz dziennie i tym właśnie jedziesz Ty. Albo stopem. Jest wiele możliwości. Gorzej tylko jak ktoś właśnie transportem bezpośrednim, opłaconym ma ok. 10 h drogi. Chwalmy więc dzisiejszy postęp techniczny i elastyczność dilerów.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1360 / 180 / 0
Pytanie z ciekawości: czy rzeczywiście brown warszawski nie ma sobie rownych w Polsce i np. brown z Wroclawia jest ~ 2 razy słabszy niż ten warszawski?
mój mail: maykel855@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.