Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1360 / 179 / 0
fent w ampułkach i.v., dobre :-D . fentanyl w ampułkach można podawac także i.m. i s.c.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 2429 / 579 / 155
Tak, ale i.v. również. Przecież oczywiste, że do podawania i.v. są ampułki, a nie plastry czy tabletki. :-P Najczęściej te ampułki podaje się właśnie i.v. w anestezjologii.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2207 / 1
Taurinn. Maykelowi chodziło zapewne o fakt, że jest stosowany TYLKO w lecznictwie zamkniętym... Zdziwił się, bo sam go miał w reku pewnie z 200 razy... Tyle z tego lecznictwa zamkniętego. A droga podania fenta zależy od czasu wymaganej analgezji. I.V. działa najkrócej, ale najmocniej.
  • 2429 / 579 / 155
[mention]DexPL[/mention] No bo fentanyl w innych formach (plastry, tabletki) jest na Rpw. Za to ampułki właśnie mają kategorię Lz, a dostępność na czarno to już inna sprawa… :-P Ja dostawałam fentanyl i.v. Leci wlew z fentem (podwójna dawka), a potem maska z desfluranem na gębę i od jednego wdechu tego cholernie ostrego, alkoholowo-acetonowego zapachu już przestaję oddychać. :-D Podobno dodali mi jeszcze trochę fenta w czasie, gdy byłam intubowana. Działanie poczułam ledwo-ledwo po wybudzeniu, przeciwbólowo też mnie już nie trzymało. Dostałam jeszcze jedną dawkę fenta po wybudzeniu (mniejszą), ale kompletnie po mnie spłynęła. Więcej nie chcieli dać (uzależnienie od opio), więc całą noc zwijałam się z bólu, budząc się średnio co pół godziny… Załatwiłam sobie w końcu od rodziny tramadol i diklofenak na ten ból.

fent w ogóle działa krótko. I.v. najkrócej, ale tak naprawdę jedyny dłużej działający fent to system transmerdalny.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 924 / 138 / 0
Mam pytanie do zakochańców w majce, którzy brali fenta iv. Czy byliście zadowoleni biorąc fentanyl, czy jednak was rozczarował? Jak z wejściem? Wiem, że co osoba to inne odczucia, dlatego chodzi mi głównie o ludzi uwielbiających wejście morfiny.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 2429 / 579 / 155
[mention]Ivival[/mention] Raczej tak, chociaż biorąc pod uwagę moc fenta spodziewałam się jednak ,,czegoś więcej”. Działa bardzo krótko, przez co u mnie majka ma przewagę. A brałam różne dawki majki - od 5 mg p.o. począwszy, a na 250 mg i.v. skończywszy. Jednak fent to cholernie zdradliwy bandzior i lepiej go nie tykać, nawet siedząc od paru lat w majce.
  • 924 / 138 / 0
^Nie jesteś już pierwszą osobą, którą lubiąc M jest nie do końca pewna polecenia F (mam na myśli sam fakt + walenia, nie efektów typu przedawkowanie, uzależnienie itd.) Odpuszczam, nie chce mi się załatwiać większej ilości, a na jednorazową akcje nie mam od kogo wziąć. :) I chyba by mi i tak nie podeszło. Jak się nadarzy kiedyś jakaś okazja to jak najbardziej.

Kiedyś na forum bodajże wyczytałam, że przeterminowany fent z plastrów nie działa. I jeden typek chciał mi sprzedać, nie chciałam od tej osoby, potem się zresztą dowiedziałam, że parę lat po ważności. I pytam go ostatnio, czy coś poczuł z tego plastra, bo po terminie ponoć nie działa. A on mi na to, że chyba sobie wmówił, że tak, bo tylko na niego zadziałało...:D
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 2372 / 315 / 0
23 października 2018Ivival pisze:
Kiedyś na forum bodajże wyczytałam, że przeterminowany fent z plastrów nie działa.
A ja znowu czytałem, że przeterminowane plastry z fentem działają ;) Jeden typek na Reddit ogarniał właśnie takie plastry od babci i jej "psiapsiułek" i je palił na folii i opisywał wszystko w dosyć śmieszny sposób na /r/opiates ;) Wygrzebywał je zresztą ze śmietników. Niektóre przeterminowane a niektóre....uwaga...zużyte ;) Babcia naklejała je sobie w różnych miejscach i potem takie lepkie i wilgotne smażył jak opętany ;) Miał (bo już chyba nie udziela się) nicka jakoś TrashBinMan czy coś w ten deseń ;) W/g niego takie parę miesięcy po terminie działały OK, ale wiesz.... mógł też fantazjować co po treści jego postów w sumie nie byłoby niczym zaskakującym ;) No i typek z Australii to jakieś inne marki plastrów tam mają.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 477 / 54 / 0
[mention]GG Allin[/mention]
[mention]Czarli Hustle[/mention]

Chłopaki testowali plastry, które były po terminie 13-14 lat i dzialały ;) (10-20%)
Uwaga! Użytkownik rozgar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
23 października 2018rozgar pisze:
[mention]GG Allin[/mention]
[mention]Czarli Hustle[/mention]

Chłopaki testowali plastry, które były po terminie 13-14 lat i dzialały ;) (10-20%)
zdecydowanie plastry dzialaly ale wydaje sie ze byly dobrze przechowywane, nie wiem jak bardzo stracily na mocy bo nie bralem fenta w plastrach wczesniej a taen sposob podania jest inny niz piguly jakie mielaem z fentem i liquid z fufem
z innnych opio u47 to moj ideal nvm

plastry najbardziej przypominaly mi godziny lezenia z vapo fufa w liquidzie a nie wrzucanie pillsow po 400ug , dzialanie bylo ddlugie i przyjemne jak kilkka dni tramadolu ale o lepszym profilu i zazadzajnej wiekszej intensywnosci. pillsy fenta po 400ug zdecydowanie poprostu za krotko trwaja i nie dochodzi do tego dluzszego ucpania jak classic opio a trwaja bardzo potliwe okolo 45 miunt

tja plastry kroilem na czesci np te mniejse na 4 i sobie rzulem a czesc przyklejalem starajac sie nie przesadzic, bylo dosc dlugo i bardzo przyjemnie ale nie jak rush z wejscie nagle
Nigdzie nie ide, zluzujcie nie traccie czasu. :kotz:
kocham wszystkich prosze nie buc
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.