https://pl.wikipedia.org/wiki/Prolaktyna
Fatmorgan pisze:lepiej nie kupować
ile tego dawkowac ii lepiej kupic zmielone czy korzen ?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Bover93 pisze:Posiada ktoś informacje czy w jakimś polskim sklepie jest fasoracetam ? Zdrowy niema, swiss każe czekać i ciągle niby ma sie pojawić.... i nie pojawia. Z tego co wiem niema żadnego innego tak silnego antagonisty GABA-B a ten jest mi konieczny. Rozważam już zamówiennie zza granicy, tylko wg.swissa to przez przejscie przez granice tyle trwa dostawa....
Proszę o ocenę mojego porannego szejka:
PORANNY MIX:
1. Zdrowe jelita
2. Chlorella
3. Acai
4. Witamina C
5. Osrtropest
6. Len
7. Inulina
8. Młody Jęczmień
9. Maca
10. Acerola
11. AlfaAlfa
12. Karob
13. Mumio
14. Spirulina
15. Ekstrakt z pestek winongron OPC
16. Mak
17. Ekstrakt z jagód
18. Chia
19. Czarnuszka (zmielone)
Po PORANNYM MIXIE 30 min:
- alcar 500mg
- nalt 500 mg
- choliny dwuwinian 500 mg
-witamina C
- witamina k2+d3
-5-htp+EGCG (1. za kilka godzin 2.)
Cukier mam OK, jestem nawodniony, uzupełniam wapń, potas i magnez, jem, śpie.
Jakieś pomysły dlaczego MPH nie działa jak powinno ? Może spróbować suplementacji L-dopa ?
Wydaje mi się ze tak. Witam b6 zmniejsza wchłanianie 5htp.
Ja jem rano na pusty żołądek 250mg 5htp i gorzej się po tym czuje, mam silne mdłości, nie mogę nic jeść - to akurat plus bo chce schudnąć- objawia się to też gorszym ogólnym samopoczuciem. Lepiej jeść suple po posiłku, czy to zminimalizuje mdłości, a może zmniejszyć też dawkę? Coś nie służy mi to 5htp, jem razem z l-dopą i Aniracetamem, choliną i noopeptem.
nie no ziom
po prostu opisane przez Ciebie efekty z nabitymi heńkami włącznie można uznać za placebo
Od pewnego czasu zmagam się z problemem nie działającego MPH. Nie czuje prawie w ogóle jego działania (kiedyś było super), pojawia się za to lekkie otępienie, lekki ból głowy i uczucie jakbym miał napuchnięty mózg i nieproporcjonalnie do dawki dużą wazokonstrykcję.
L-dopa średnio sie nadaje do przywracania działania stimsów. Przyśpiesza wzrost tolerancji, a do tego z doświadczenia powiem, że często niewiele daje na brak działania spida(nawet walona z benserazydem). Do tego bez inhibitora COMT z l-dopy powstaje 3-OMD i stosując jej duże dawki przy tolerancji na dopaminergiki możemy uzyskać efekt odwrotny do zamierzonego.
Cholinergiki zbijają wazokonstrykcję?
Czy Noopept byłby odpowiedni?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.