Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 179 / 1 / 0
lepiej sprawdz
nie kupuj kota w worku potem nie zareklamujesz
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 30 / 0
masterwgnojeniu pisze:
lepiej sprawdz
nie kupuj kota w worku potem nie zareklamujesz
Wystarczą mi komentarze innych użytkowników którzy ten powój kupowali. Co do przetrzymywania to jadłem niedawno powój ze zbiorów 2007 i działał tak samo jak świeży. Oczywiście nie mam zamiaru czekać ze zjedzeniem tych nasionek dwóch lat. Pierwszy trip z powojem z Madagaskaru planuję za ok. miesiąc- dwa. Z taką częstotliwością powinno więc starczyć nasionek na co najmniej pół roku.
Psychodeliki nie są w końcu do codziennego, ani nawet weekendowego zarzucania- dopiero brane raz na jakiś czas mogą przynieść pozytywne efekty.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 504 / 2 / 0
pytanie pytanie. jak się ma walenie fety (1-2 dni) przed sesją z lsa? mogą wystąpić jakieś komplikacje, osłabienie,wzmocnienie lsa? paranoje?
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
kiedys mialem ponad 2 letnie nasiona powoju i mocno mnie wykrecily. Wiec czas raczej nie ma wielkiego wplywu (w przeciwienstwie do LSD, ktore szybko traci wartosc. Szkoda powoju.

Dobrze, ze bedzie jeszcze wilec, ale ten trudno trafic w jakosc.
  • 200 / / 0
Ja również jadłem nasiona ponad 2 letni i było jak najbardziej pozytywnie. Nie wliczając tego, że mi kichy wykręciło :) Powój spokojnie będzie można brać z UK czy Holandi - wątpie żeby kontrola przesyłek wchodziła w grę w końcu jesteśmy w UE, trzeba będzie tylko znaleźć indywidualnego dostawcę bo sklepy być może nie będa do nas wysylaly.
  • 369 / 4 / 0
mam noob kinderćpuńską prośbę.

Może ktoś porównać trip powojowy do grzybowego?
Wybrałem grzyby jako punkt zaczepienia, wiem że to pewnie dwa różne tripy ale tylko grzyby jadłem z cięższych rzeczy, do lsa sie przymierzam od niedawna ale niespecjalnie wiem czego sie spodziewać, a opisy typu " trip mroczniejszy niż ten po kwasie" mało do mnie przemawiają <_<
[color=#FF4000][b]ॐ मणि पद्मे हूँ[/b][/color]

one love
  • 4024 / 374 / 951
Mi trip powojowy wydaje się mniej dynamiczny pod każdym względem - przepływów energii, generowania wszelkich fraktaliów i innych elemantów dekoracyjnych, przewrotów emocjonalnych i 'narracji', że tak powiem. Bardziej osadzony i opadnięty, najciekawsze rzeczy dzieją się w parterze - naprawdę niezwykłe rejony odwiedzać można spoczywając, z tym, że coś konkretnego stamtąd trudniej zapamiętać, bo stan ma charakter raczej letargiczny. U mnie długo,nawet na drugi dzień , po krótszym śnie, utrzymuje się podniesiony nastrój i kolorowość otoczenia, samo zmęczenie po hbwr też jest dla mnie bardzo przyjemne. Dużo osób raportuje poczucie cieżkosci, przygnębienia i pochodnych ... bywa. Cały trik w tym, aby w odpowiednimj momencie włączyć się w przepływ. Generalnie wydaje mi się, że o ile grzybowy trip, szczególnie w plenerach, potrafi mieć wiele 'rozdzialów', o tyle trip z LSA jest bardziej stateczny - z dużym prawdopodobieństwem pogrążywszy się raz w jednym nurcie popłyniesz z nim daleko.

bon vojage.
:-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dudeml »
no i kurrrde musze czekac do 28 az znajomy przyjedzie, jak dostawaliscie od szamanszop nasionka 10g.. to ile ich m/w bylo na sztuki, ?
68' into the world born
And the Seventies, a breath after the war
Life was confusing because of my age
Should my eyes open for tomorrow’s gains?
I can't help the way I am
There's no trust and there's no end
What is my name?
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Goldenie afternÓnie: pilleater zna jedną cechę wspólną grzybów i powoju: kopią kolorowo %-D Powój działa dłużej, mdłości są naprawdę perfidne, nie to co grzybowe. Podobnie jak pokolenie kł uważam, że wizualizacje powojowe są bardziej powolne, można się im dogłębnie i podejżliwe przypatrzeć. LSA jest nie tyle mroczne, co bardziej bad-tripo-genne i trza się umieć z tym obchodzić. Dajesz radę na grzybach to i na powoju dać powinieneś, pozytywne myślenie się liczy :) Jeśli masz zamiar zjeść hbwr to tak na pierwszy raz góra 4 bo mogą być mocne. Pod koniec fazy możesz być zmęczony tymi wszystkimi naściennymi teksturami. Psychodela zniknie a oczy jeszcze będą powiększone - tak przynajmniej było w moim przypadku
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1238 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Bolała kogoś głowa po tym na drugi dzionek? Czuję się jak na lekkim kacu... I to zamulenie na żołądku przy wkręcaniu się powoju nie za ciekawe, może przy 10 nasionach powinienem już zrobić ekstrakcję. Ja spiłowałem tylko powłokę i rozgniotłem nasiona... Fazka ciekawa, ale jakaś taka... kwas lepszy :cheesy: :-p
לאכול חומצה!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.