Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Potencjału terapeutycznego DXM wobec innych substancji nie poruszam, tak samo jak nie chcę kaszlaka demonizować, nie jest to tak ogromne zło jak niektórym się wydaje, jednakże posty mówiące, że w to nie da się wpierdolić są szkodliwe. Przerobienie tego tematu niestety mnie poruszyło, bo negowanie negatywnych skutków ćpania, nawet jeśli są też pozytywne, to zwykłe skurwysyństwo i trzeba to tępić.
@TymekDymek
Jako aspołeczny mizantrop, swego czasu przechodzący depresję o umiarkowanym charakterze, podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Już nie robię co prawda 4-5 dniowych maratonów, ani na deksiwie, ani na innych dyso, ale z utęsknieniem wyczekuję łikendów, kiedy mogę się lekko (ostatnimi czasy celuję głównie w dawki 300 mg, podbite Citroseptem i standardowo mj) przez wieczór lub dwa po rząd odkleić. Zdecydowanie poprawia mi to psychiczny dobrostan na następny tydzień, ale jako ćpun z kilkunastoletnim stażem nie będę siebie i innych oszukiwał: przecież nie łykam kaszlaka stricte w terapeutycznych celach, ładując całą pakę w ryj
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
duuuuuzo skutkow...
pozytywnych tylko
ja latam
'Morphinan to prototypowa struktura chemiczna dużej klasy chemicznej leków psychoaktywnych , składającej się między innymi z opiatowych leków przeciwbólowych , środków tłumiących kaszel i dysocjacyjnych halucynogenów . Typowe przykłady obejmują związki takie jak morfina , kodeina i dekstrometorfan (DXM). '
Sama jade na detoks. Trzymajcie kciuki. Chrystus zmartwychwstal to i ja moge. Alleluja.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.