Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Potencjału terapeutycznego DXM wobec innych substancji nie poruszam, tak samo jak nie chcę kaszlaka demonizować, nie jest to tak ogromne zło jak niektórym się wydaje, jednakże posty mówiące, że w to nie da się wpierdolić są szkodliwe. Przerobienie tego tematu niestety mnie poruszyło, bo negowanie negatywnych skutków ćpania, nawet jeśli są też pozytywne, to zwykłe skurwysyństwo i trzeba to tępić.
@TymekDymek
Jako aspołeczny mizantrop, swego czasu przechodzący depresję o umiarkowanym charakterze, podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Już nie robię co prawda 4-5 dniowych maratonów, ani na deksiwie, ani na innych dyso, ale z utęsknieniem wyczekuję łikendów, kiedy mogę się lekko (ostatnimi czasy celuję głównie w dawki 300 mg, podbite Citroseptem i standardowo mj) przez wieczór lub dwa po rząd odkleić. Zdecydowanie poprawia mi to psychiczny dobrostan na następny tydzień, ale jako ćpun z kilkunastoletnim stażem nie będę siebie i innych oszukiwał: przecież nie łykam kaszlaka stricte w terapeutycznych celach, ładując całą pakę w ryj
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
duuuuuzo skutkow...
pozytywnych tylko
ja latam
'Morphinan to prototypowa struktura chemiczna dużej klasy chemicznej leków psychoaktywnych , składającej się między innymi z opiatowych leków przeciwbólowych , środków tłumiących kaszel i dysocjacyjnych halucynogenów . Typowe przykłady obejmują związki takie jak morfina , kodeina i dekstrometorfan (DXM). '
Sama jade na detoks. Trzymajcie kciuki. Chrystus zmartwychwstal to i ja moge. Alleluja.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.