...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Drugstore cowboy pisze:
Jakieś pomysły/rady jak uwolnić się od tego gówna?
1. Idź do kościoła, wyspowiadaj się, przyjmij pokutę i dobre słowo od spowiednika, przyjmij komunię.
2. Znajdź sobie hobby, proponuje jakieś sztuki walki.
3. Zaufaj Bogu.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2009 przez Landsknecht, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Landsknecht nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 3 / 0
Byłem nie raz u różnych psychiatrów, terapeutów, w poradniach i jedyne co mogę powiedzieć to że........ pierdole taką pomoc. Najczęściej była gadka że sam sobie nie poradzę, że ośrodek to jedyne wyjście itp. (wtedy miałem kilka dodatkowych nałogów) Ostatni raz kiedy byłem w poradni (jakieś pół roku temu) dostałem skierowanie do szpitala z rozpoznaniem uzależnienia krzyżowego od alkoholu i benzo + uzależnienia od morfiny.
O jakiejkolwiek innej pomocy nie było nawet mowy. Usłyszałem tylko że nie będę leczony w tej poradni, nie mam absolutnie żadnych szans aby rzucić sam opiaty i że jeśli nie pójdę do ośrodka odwykowego to odzwyczają mnie w więzieniu (miałem akurat sprawę karną w sądzie). To był pierwszy i myślę że ostatni raz kiedy poszedłem z własnej nieprzymuszonej woli do poradni (z silnym zamiarem rzucenia nałogu) i szczerze opowiedziałem jak wygląda moja sytuacja.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009 przez Drugstore cowboy, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3182 / 369 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Jak dasz radę to spróbuj sam schodzić z dawek, jak się nie uda to zostaje tylko detox na oddziale detoksykacyjnym w szpitalu (za free jak masz ubezpieczenie). Nie wiem jakiej innej pomocy oczekujesz?
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 627 / 67 / 0
Nieprzeczytany post autor: vester »
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 54 / 3 / 0
Chodziło mi o informacje od osób które same próbowały odstawiać benzo po dłuższym braniu. O informacje o tym jak długo dają o sobie znać różne nieprzyjemne skutki odstawienia, jakimi lekami się wspomóc itp. Dzięki za odnośnik v., na czymś takim mi zależało. Z dawki zszedłem i to dużo (co to jest to obecne 0,5mg), gdybym mógł sobie pozwolić na leczenie w szpitalu tak bym pewnie zrobił.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 371 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Julietta »
musisz byc twardy i zejsc do konca a potem dawaj na duposcisku i jak wytwasz to juz dasz rade!!
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
możesz mi wysłać benzo, które Ci zostanie, żeby Cię nie kusiło
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
waszmosc pisze:
możesz mi wysłać benzo, które Ci zostanie, żeby Cię nie kusiło
z pewnością ;)
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
Lepiej zarzucać co miesiąc niż rzucać raz się żyje :D
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
Camilleri pisze:
a tak na marginesie offtopu, zalozycielka watku szalona8 rzucila w koncu cpanie?
hehe - pamiętam jak Szalona pisała mi na PM żebym jej załatwił H :-D
mam nadzieje, że się nie wjebała (przez kogoś innego bo ode mnie dostała tylko wsparcie)
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...