ODPOWIEDZ
  • 539 / 35 / 0
Na przyszłość uważaj na miksowanie z 5-htp. Po zejściu, jak już szóstka nie będzie działała jak najbardziej można brać, ale tuż przed czy w trakcie to ryzyko ZS
  • 1149 / 229 / 7
Sierpień pisze:
Na przyszłość uważaj na miksowanie z 5-htp. Po zejściu, jak już szóstka nie będzie działała jak najbardziej można brać, ale tuż przed czy w trakcie to ryzyko ZS
Wiem wiem, ale wolę podbić empatogen prekursorem niż brać więcej empatogena. Prekursory są dużo mniej groźne niż np. MAOI.
Doświadczenie z 5-HTP mam i wiem żeby przy miksach zmniejszać ilość.
Moim zdaniem wzięcie 5-HTP godzinę przed empatogenem (5-HTP w roztworze! bombka wolnej się wchłania i może być nieciekawie) albo jak peak się kończy, jest bezpieczne. Dla bezpieczeństwa wspomnę że dla mnie standardowa dawka 5-HTP to 130mg, i mam dosyć dużą tolerancję (o ile istnieje coś takiego jak tolerancja na prekursory ;) )
Nie wolno brać 5-HTP np. jak empatogen się wczytuje... tak samo jak nie wolno dorzucać... przy 6-APB doustnie można czekać na fazę ponad godzinę, co może zmylić osoby przyzwyczajone do ketonów i skończyć się tragicznie.

Jeżeli chodzi o skutki zdrowotne, to niektóre źródła twierdzą że lepiej gdy serotonina się nie wyczerpuje... źródło: artykuł o MDMA z https://hyperreal.info/node/1734
Poddając zwierzęta laboratoryjne częstemu i silnemu działaniu ekstazy, zaobserwowano następujące procesy:

Po wyczerpaniu serotoniny, wychwyty zwrotne są wolne. Bywa więc, że korzysta z nich dopamina której ilość zwiększyła się pod wpływem XTC. Nie jest to normalna sytuacja, ponieważ okazuje się że dopamina, a dokładniej produkty jej rozpadu - tzw metabolity, mają toksyczne działanie na błony komórkowe.
Poza tym aktywacja niektórych receptorów serotoninowych (na pewno 5-HT2C - patrz http://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin ) zmniejsza dopaminę, więc przypuszczam że przy niedoborze serotoniny mechanizm nie zadziała jak należy, i może spowodować nieprzyjemną stymulację.

Niech ktoś kto się zna się wypowie, bo ja sobie mogę tylko przypuszczać ;)
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 233 / 6 / 0
Niby 6 apb jest analogiem MDA więc teoretycznie powinno bardziej spidować od MDMA, jednak uważam że dużo mocniej wgniata w fotel niż klasyczny kryształ nie wiem czy bez spida nada się do tańca...Też macie podobne odczucia?
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 172 / 11 / 0
Zgadzam się, zapite kilkoma browarami dostarczyło euforycznego wbicia w kanapę z pozytywnym słowotokiem.
Nie uważam, iżby była to używka stosowna do wypraw klubowo-tanecznych. Zwała po tym, zwłąszcza przy mieszaniu z alkoholem, jest skurwysyńska, ciężko się oddycha, łeb napieprza.
Zdecydowanie nie jest to klubowa używka; chyba, że byś dorzucał (co generalnie odradzałbym, z racji na profil działania).
Mogliście po tym normalnie jeść? Jest to chyba jedyna obok nbomów i kanna używka, po której normalnie jem ;_;
Uwaga! Użytkownik Aiz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / 1 / 0
Aiz pisze:
Nie uważam, iżby była to używka stosowna do wypraw klubowo-tanecznych. Zwała po tym, zwłąszcza przy mieszaniu z alkoholem, jest skurwysyńska, ciężko się oddycha, łeb napieprza.
Zdecydowanie nie jest to klubowa używka; chyba
To jest akurat typowo klubowa używka. Można potańczyć, posiedzieć, pogadać ze znajomymi. Może dla młodego klubowicza, lepsza będzie kreska jakiegoś ścierwa, aby biegał całą noc po parkiecie, ale dla wielu, właśnie działanie empatogenne, relaksujące, a nie stymulujące, jest kwintesencją dobrej zabawy w klubie.
Zwał po 6-APB jako takich nie ma, można położyć się w miarę spać, czy coś zjeść. Mieszanie z alko nigdy nie wychodzi na zdrowie.
  • 581 / 91 / 6
Czy ktoś potrafi mi porównać dawkowanie białego i brązowego sortu? Wnioskuję, że na erowidzie są mg na ten biały, bo patrząc na ilości jakie tu są wrzucane to sam kiepski sort w polszy. 5-MAPB mi z erowida pasuje, a zabieram się do szóstki niedługo i (jak to z seroserofuranami) nie chcę marnować tolerki na pizdowatą pizdę. Ma być mocno, ale bez ekscesów. 100-120 5-MAPB robi mnie akuratnie. W ile celować brązowego wybuchowego sortu szóstki?
@down nie, o 6-APB pytam. Wy tu wrzucacie generalnie po 200mg i macie ok fazę, a na erowidzie dawkuje się mniej niż piątkę, którą na [h] generalnie wrzuca się mniej. Stąd pytanie. A info o tym ile mapeta mnie robi ma służyć tylko jako porównanie, pozdro.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2015 przez rzabanakwasie, łącznie zmieniany 2 razy.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
  • 4807 / 267 / 0
Nie pomylił, bardzo niejasno się wyraził.

rzaba, jeśli masz sort w kolorze brązowym, to nie jest wybuchowy sort, pod to określenie pasuje biały z którym trzeba MOCNO uważać. Beżowego\brązowego można śmiało brać 120 mg, później sam rozważysz czy to mało czy dużo, w każdym razie krzywdy nie zrobi.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 35 / / 0
Jeżeli chodzi o mnie to z doświadczenia z brązowym sortem to dawkowanie takie ustaliłem

90-110 mg - słabo - szkoda materiału
110-130 mg - średnio - pozostaje niedosyt który czasami potrafi zjebać zabawę
130-150 mg - zajebiście wystarczająco :D
powyżej 150 wziąłem raz kiedy byłem najebany i mnie przerosło w chuj ale to pewnie przez alkohol .
"Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność. "

~ Jim Morrison
  • 1040 / 150 / 0
Tego szarego, to można zeżreć niemal tyle ile się chce jeśli masz trochę wyrobioną tolerancję na euforianty.
  • 42 / 8 / 0
nie chciałem się wystrzelić i zrobiłem błąd wrzucenia 6apb w ilości rzędu ~ 30mg. Totalna marnacja materiału - efektów zero, były za to efekty uboczne w postaci intensywnej sraczki większość następnego dnia. Trochę to zniechęca do eksperymentów bo przy czterokrotnie większej sraczce to bym już wogóle miał cały następny dzień w kiblu. Sort beżowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.