Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1509 / 223 / 0
Dla mnie to chyba nigdy nie było niczym szałowym. Stąd jakiś taki raczej olewczy stosunek to tego.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1916 / 335 / 2
pali ktoś tego czarodzieja od hobbysty?

chyba sobie zamówię (wiem, ostatnio pisałem że to głupota ale ten tydzień mi pojebał coś w bani i chce mi się ćpać okrutnie, jakbym miał go teraz to bym przysmażył)

ponoć mocniejszy jest niż wcześniej?
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1683 / 126 / 0
Hexe a gdzie bylas gdy cie nie bylo?
  • 1509 / 223 / 0
Tu i tam, mój drogi. :)
Nie no, abstynencję trzymałam to i miałam co robić ze sobą i innymi i jakoś tak wyszło, żem się tutaj nie udzielała. Czasami człowiek coś poczytał, ale nie miał nic do powiedzenia. Kilka tygodni temu zaczęłam się odzywać, a później zdarzyła się okazja na przyćpanie czegoś dobrego i znów zostałam "weekendowym ćpunem". :*)
  • 1345 / 147 / 8
po 2.5 paczkach thioco nie zmiejszyły mi się źrenice po wcześniejszym kocie z jednej paki. myślałem że zadziała :-/
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 390 / 24 / 0
29 września 2017guccilui pisze:
pali ktoś tego czarodzieja od hobbysty?

chyba sobie zamówię (wiem, ostatnio pisałem że to głupota ale ten tydzień mi pojebał coś w bani i chce mi się ćpać okrutnie, jakbym miał go teraz to bym przysmażył)

ponoć mocniejszy jest niż wcześniej?
Ja spaliłem kilka lufek ogólnie. Ostatniego dnia spaliłem nawet niecałą jedną (2-3 zaciągnięcia kioskówy) i rzygałem kilka następnych godzin. Niby fajnie działanie, ale strasznie krótkie i występuje parcie na jeszcze jednego bucha, bo po nim ustają dolegliwości. Tolerancja na poziomie 450mg kodeiny, po 600mg też nigdy wymiotów nie miałem. Jednak to jest to raczej ten stary towar, przynajmniej ten z sprzed miesiąca. Ogólnie nie polecam, i z dwojga złego lepiej kodeinę. Źrenice po minucie jak szpilki i totalny leń. Jednak potem znowu korci by dopalić. Kijem bym tego nie ruszał. Bo to gorsze gówno niż gówniana kodeina.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 3 / 0
29 września 2017Hexe pisze:
Wiesz, że chyba tym się kierowałam lata temu, żeby nie zacząć palić? Że koda mi szybciutko zejdzie i że nie dość, że hajs w błoto na kodeinę, to jeszcze drugie tyle na te fajki. I ten smród od człowieka. Nie chodzi o to, że jakąś dziewicą nikotynową jestem. Ne, ne. Jakieś 2-3 fajki na rok zapalę jak mam ochotę, a mam ultrarzadko.
Do kodeiny polecam papierosy elektroniczne. Sama kupuję elektroniczne jednorazówki (1 elektroniczny = 20 zwykłych papierosów). Fajnie współgrają z kodeiną, nie są drogie, nie śmierdzą, więc można palić leżąc w łóżku :*) nikotyna w odpowiednim momencie dobrze podbija działanie kody. Co prawda mam głupi zwyczaj palenia dopóki nie kręci mi się w głowie, ale jak nie przeginam, to koda wcale szybko nie schodzi.

Rzeczywiście panowie pierdolą o tych kobiecych "instynktach". Ja nigdy nie byłam ciepła i kochająca :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik FakeDiamond nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
29 września 2017FakeDiamond pisze:
29 września 2017Hexe pisze:
Wiesz, że chyba tym się kierowałam lata temu, żeby nie zacząć palić? Że koda mi szybciutko zejdzie i że nie dość, że hajs w błoto na kodeinę, to jeszcze drugie tyle na te fajki. I ten smród od człowieka. Nie chodzi o to, że jakąś dziewicą nikotynową jestem. Ne, ne. Jakieś 2-3 fajki na rok zapalę jak mam ochotę, a mam ultrarzadko.
Do kodeiny polecam papierosy elektroniczne. Sama kupuję elektroniczne jednorazówki (1 elektroniczny = 20 zwykłych papierosów). Fajnie współgrają z kodeiną, nie są drogie, nie śmierdzą, więc można palić leżąc w łóżku :*) nikotyna w odpowiednim momencie dobrze podbija działanie kody. Co prawda mam głupi zwyczaj palenia dopóki nie kręci mi się w głowie, ale jak nie przeginam, to koda wcale szybko nie schodzi.
Dzięki za poleconko. :) Ale w sumie nie jestem zainteresowana, ponieważ nie palę i nie chcę palić, więc nie odczuwam głodu nikotynowego ani żądnego takiego psychicznego przywiązania do "pykania" czegokolwiek.
29 września 2017FakeDiamond pisze:
Rzeczywiście panowie pierdolą o tych kobiecych "instynktach". Ja nigdy nie byłam ciepła i kochająca :rolleyes:
Nie lubię po prostu takich uogólnień, że KAŻDY opiatowiec pali, KAŻDA kobieta odczuwa instynkt macierzyński i chęć opieki inną osobą, choćby (swoim) dorosłym facetem albo - jak to było poruszone tutaj - pani aptekara panem klientem.
  • 2372 / 315 / 0
jak ktoś wali kodę i nie pali fajek, to niech nie tyka ich..... Bo jak się raz poczuje te harmonie tj. koda czy w ogóle każde inne opio + papieros to już chuj.... te combo będzie obowiązkowe do końca
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 390 / 24 / 0
Jak dla mnie nikotyna + kodeina to nie wiem co. Speedball dla biedaków? Marnotractwo kodeiny? Osobiście nie widzę żadnego sensu w tym miksie. Papierosy tradycyjnie jeszcze może mogą być lepsze, ale faszerowanie samą pobudzającą nikotyną? Gdzie tu sens, gdzie logika? Na mnie zawsze nikotyna działała źle podczas kodeiny. Od razu całe ciepełko szło się...
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.