Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / 1 / 0
@zakriahh chodziło mi o to że zamknięcie oczu niewiele zmienia bo 2fma ma charakterystyczne walory smakowe, nie do pomylenia z fenidatami

@modek połącz bo nie ogarnąłem że to ten sam temat /jabol

16 wrz 2023 - fuzja postów - d5

Teorii nie znam, to co pisze opieram na własnym doświadczeniu. Lekki podkład z benzo /polecam Flubromazepam, rolki/ znosi tę nerwowość i irytację. Jakoś tak bardziej po ludzku się czuje, większa otwartość. Pozytywniej mija czas, a benzo nie zabija stimowego nakręcenia. Śpi się też lepiej.
Na samym 2fma w małych dawkach (2x15mg/d) po 5dniach mam dość.
Tylko nie pisz, że benzo to gówno i uzależnia- doskonale to wiem. 2fma też cukierkiem nie jest.
Uwaga! Użytkownik rzulf nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9460 / 1855 / 2
[mention]rzulf[/mention] przejrzyj to
przyjemnosc-a-satysfakcja-t54968-10.html

A zwlaszcza wykrys kolegi pomasujplecki.
Problem wynika z ppokreconej gospodarki dopaminowej.
Ona ciagnie za soba problemy z ukl cholinergicznym i gabaergicznym.

Skupiajac sie tylko na dopie i krotko mowiac- masz pustke w receptorach. Nawet po uwolnieniu dopaminy jest jej niewiele. Bialka wychwytu po uwolnieniu dop pracuja na 100% bo mmaja co rozkladac. Reszte znasz.

Z czasem "przepasc" bedzie sie poglebiac.
Pokusze sie nawet o stwierdzenie, ze bedzie coraz gorzej - wy bedziecie downregulowac dopamine coraz bardziej bez odbudowy jej zapasu a organizm bedzie sie buntowac.

Mozna zamienic na 3fea-spoko. Tylko z czasem i ta substancja zacznie wyczerpywac potencjal.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 36 / 3 / 0
@Stteetart
To znaczy, że dłuższa jakaś zabawa z 2-FMA może bardzo mocno rozregulować te receptory dopaminowe? Jakby brało się to po kilkanaście mg, tak ze 2 albo 3 dziennie, przez dużo dni, to takie spaczenie dopamin będzie się tylko pogłębiać?
Wielodniowy ciąg na 2-FMA ma jeszcze jakieś negatywne wpływy na organizm, oprócz tych dopamin?
Uwaga! Użytkownik NieWiemCoTuRobie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9460 / 1855 / 2
Rozregulujesz rec dopaminowe stala suplementacja 2fma.
Wchodzić i głosować
  • 36 / 3 / 0
@Stteetart, bo do tej pory, oprócz wzrostu tolerki i oczywiście mniejszej ilości snu i chęci jedzenia, to negatywów nie zauważyłem. Ale to w takim razie poczytam o jakiejś regulacji i regeneracji receptorów.
Dzięki
Uwaga! Użytkownik NieWiemCoTuRobie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 9 / 0
Czy są dostępne badania farmakologiczne 2-FMA - tj w jakim stopniu uwalnia serotonine w stosunku do dopaminy / noradrenaliny i porównanie z innymi amph ?
  • 9460 / 1855 / 2
Wchodzić i głosować
  • 585 / 62 / 0
blisko 2 tyg temu bombka ~200 mg 4-FMA, na poczatku tego tygodnia zezarta torba 4-CMC (a mialem tego juz nigdy nie tykac :v ale za darmo przeciez i prawde mowiac pieknie podzialalo). nastepne blisko 3 doby to na moje oko duzo 3-fea, ale zadnych nocek nie zarywalem czy cos. nawet zainteresowalem sie tym, a wlasciwie dokupilem tylko ALA (dosc tanie, a wg etykiety chyba leczy raka wiec wlasciwie czemu nie?) + b complex olimpu i tak se szamie to liczac na lepsza regeneracje. poza tym raz na dobe (w dni postne), 200 mg htp + 400 mg egcg- wiem ze opinie sa mieszane, ale ja ewidentnie czuje jak to sie laduje pod czerepem. dieta poza tym dopieta, serio (no, na stimach sie ciezko je :S).

anyway, srednio mi zalezy przy tej subst na sero; szukam bardziej funkcjonalnego stima. kiedy to moge jakos zarzucic, zeby z niczym innym sie nie gryzlo? tym razem chyba zawierze choc troche psychonautwiki i wrzuce ichnie STRONG, tj 40 mg - moze cos poczuje? ew prosze o sugestie bo w temacie o 4-FMA nt dawek na psychonautwiki juz sie wypowiadalem i to sciema po calosci (chociaz inicjatywa dosc dobra, jakies harm reduction czy cos).
  • 904 / 175 / 0
Po tym nie poczujesz sero, profil czysto pod prace na większych obrotach. Wrzuć sobie 20- 30mg, więcej nie ma sensu bo tylko uboki wchodzą. Sniff mi lepiej wchodził. Tutaj bez benzo nawet po małych dawkach raczej sobie nie pośpisz.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 4 / 0
ile wrzucić tego do japy, w kwestiach rekreacyjnych na impreze? 100 czy wiecej?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.