Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
@modek połącz bo nie ogarnąłem że to ten sam temat /jabol
16 wrz 2023 - fuzja postów - d5
Teorii nie znam, to co pisze opieram na własnym doświadczeniu. Lekki podkład z benzo /polecam Flubromazepam, rolki/ znosi tę nerwowość i irytację. Jakoś tak bardziej po ludzku się czuje, większa otwartość. Pozytywniej mija czas, a benzo nie zabija stimowego nakręcenia. Śpi się też lepiej.
Na samym 2fma w małych dawkach (2x15mg/d) po 5dniach mam dość.
Tylko nie pisz, że benzo to gówno i uzależnia- doskonale to wiem. 2fma też cukierkiem nie jest.
przyjemnosc-a-satysfakcja-t54968-10.html
A zwlaszcza wykrys kolegi pomasujplecki.
Problem wynika z ppokreconej gospodarki dopaminowej.
Ona ciagnie za soba problemy z ukl cholinergicznym i gabaergicznym.
Skupiajac sie tylko na dopie i krotko mowiac- masz pustke w receptorach. Nawet po uwolnieniu dopaminy jest jej niewiele. Bialka wychwytu po uwolnieniu dop pracuja na 100% bo mmaja co rozkladac. Reszte znasz.
Z czasem "przepasc" bedzie sie poglebiac.
Pokusze sie nawet o stwierdzenie, ze bedzie coraz gorzej - wy bedziecie downregulowac dopamine coraz bardziej bez odbudowy jej zapasu a organizm bedzie sie buntowac.
Mozna zamienic na 3fea-spoko. Tylko z czasem i ta substancja zacznie wyczerpywac potencjal.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
To znaczy, że dłuższa jakaś zabawa z 2-FMA może bardzo mocno rozregulować te receptory dopaminowe? Jakby brało się to po kilkanaście mg, tak ze 2 albo 3 dziennie, przez dużo dni, to takie spaczenie dopamin będzie się tylko pogłębiać?
Wielodniowy ciąg na 2-FMA ma jeszcze jakieś negatywne wpływy na organizm, oprócz tych dopamin?
Dzięki
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
anyway, srednio mi zalezy przy tej subst na sero; szukam bardziej funkcjonalnego stima. kiedy to moge jakos zarzucic, zeby z niczym innym sie nie gryzlo? tym razem chyba zawierze choc troche psychonautwiki i wrzuce ichnie STRONG, tj 40 mg - moze cos poczuje? ew prosze o sugestie bo w temacie o 4-FMA nt dawek na psychonautwiki juz sie wypowiadalem i to sciema po calosci (chociaz inicjatywa dosc dobra, jakies harm reduction czy cos).
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.