Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 22 / 0
@Esrevinu Zależy ile tego masz teraz, jeśli rozcieńczyłeś to do 330ml, czyli 0,5g/ml to zacznij od 5ml :)

Z opisu wygląda, że powinno być OK, także pij smiało :)
  • 64 / 2 / 0
Mam 250 ml. Spróbuję jednak jutro, zacznę od 4 ml :) albo poprostu rozciencze do 330 ml
  • 214 / 45 / 0
Wpadł mi GBL z dwóch różnych sortów i przerabiałem go na dniach na GHB - używałem dokładnie tego samego przepisu, jeden roztwór wyszedł mi idealnie czysty a w drugim pojawił się biały osad na dnie... o czym to świadczy ? że ten drugi sort jest zanieczyszony, czy po prostu jest w nim mniej GBLa w GBLu?
  • 3363 / 355 / 0
Jest w nim mniej giebla w gieblu. To na dole to nieodreagowany odczyn zasadowy. Jak opadnie to mozesz zaciagnac roztwor strzykawa a osad wyjebac.
  • 135 / 22 / 0
"Nieodreagowany odczyn zasadowy" - dobree!!! :) ale coś w tym jest, najprawdopodobniej jest to właśnie soda oczyszczona nieprzereagowana, bo nie było wystarczająco GBL w GBL, możesz to sprawdzić! Potrzebowałbyś papierka lakmusowego. Zebrać osad, rozpuścić go w wodzie i zbadać pH. Jeśli jest 8+ to jest najpewniej soda. Jeśli zaś nie, to istnieje druga opcja. GBL był czymś zanieczyszczony i ta substancja przereagowała z sodą i masz tam coś nowego, ale co dokładnie to już się nie dowiesz w łatwy sposób.
  • 3363 / 355 / 0
@Sekatorus chemikiem nie jestem, ot tylko politoksy co gotowal GHB setki razy, ale tak, zgadzam sie z twoja "poprawka" :)
  • 214 / 45 / 0
W czym lepszy jest wodorotlenek sody od sody oczyszczonej ?
  • 135 / 22 / 0
@wiaderk0, reakcja zachodzi szybciej i prościej, ale osobiście nie uważam że NaOH jest lepszy, bo to dodatkowe niebezpieczeństwo i trzeba koniecznie mieć możliwość kontroli pH produktu końcowego. Jak napijesz się sody, nic sie nie stanie, ale jak napijesz się NaOH, to już masz problem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.