Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 22 / 0
@Esrevinu Zależy ile tego masz teraz, jeśli rozcieńczyłeś to do 330ml, czyli 0,5g/ml to zacznij od 5ml :)

Z opisu wygląda, że powinno być OK, także pij smiało :)
  • 64 / 2 / 0
Mam 250 ml. Spróbuję jednak jutro, zacznę od 4 ml :) albo poprostu rozciencze do 330 ml
  • 219 / 47 / 0
Wpadł mi GBL z dwóch różnych sortów i przerabiałem go na dniach na GHB - używałem dokładnie tego samego przepisu, jeden roztwór wyszedł mi idealnie czysty a w drugim pojawił się biały osad na dnie... o czym to świadczy ? że ten drugi sort jest zanieczyszony, czy po prostu jest w nim mniej GBLa w GBLu?
  • 3363 / 360 / 0
Jest w nim mniej giebla w gieblu. To na dole to nieodreagowany odczyn zasadowy. Jak opadnie to mozesz zaciagnac roztwor strzykawa a osad wyjebac.
  • 135 / 22 / 0
"Nieodreagowany odczyn zasadowy" - dobree!!! :) ale coś w tym jest, najprawdopodobniej jest to właśnie soda oczyszczona nieprzereagowana, bo nie było wystarczająco GBL w GBL, możesz to sprawdzić! Potrzebowałbyś papierka lakmusowego. Zebrać osad, rozpuścić go w wodzie i zbadać pH. Jeśli jest 8+ to jest najpewniej soda. Jeśli zaś nie, to istnieje druga opcja. GBL był czymś zanieczyszczony i ta substancja przereagowała z sodą i masz tam coś nowego, ale co dokładnie to już się nie dowiesz w łatwy sposób.
  • 3363 / 360 / 0
@Sekatorus chemikiem nie jestem, ot tylko politoksy co gotowal GHB setki razy, ale tak, zgadzam sie z twoja "poprawka" :)
  • 219 / 47 / 0
W czym lepszy jest wodorotlenek sody od sody oczyszczonej ?
  • 135 / 22 / 0
@wiaderk0, reakcja zachodzi szybciej i prościej, ale osobiście nie uważam że NaOH jest lepszy, bo to dodatkowe niebezpieczeństwo i trzeba koniecznie mieć możliwość kontroli pH produktu końcowego. Jak napijesz się sody, nic sie nie stanie, ale jak napijesz się NaOH, to już masz problem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.