Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 22 / 0
@Esrevinu Zależy ile tego masz teraz, jeśli rozcieńczyłeś to do 330ml, czyli 0,5g/ml to zacznij od 5ml :)

Z opisu wygląda, że powinno być OK, także pij smiało :)
  • 64 / 2 / 0
Mam 250 ml. Spróbuję jednak jutro, zacznę od 4 ml :) albo poprostu rozciencze do 330 ml
  • 217 / 47 / 0
Wpadł mi GBL z dwóch różnych sortów i przerabiałem go na dniach na GHB - używałem dokładnie tego samego przepisu, jeden roztwór wyszedł mi idealnie czysty a w drugim pojawił się biały osad na dnie... o czym to świadczy ? że ten drugi sort jest zanieczyszony, czy po prostu jest w nim mniej GBLa w GBLu?
  • 3363 / 360 / 0
Jest w nim mniej giebla w gieblu. To na dole to nieodreagowany odczyn zasadowy. Jak opadnie to mozesz zaciagnac roztwor strzykawa a osad wyjebac.
  • 135 / 22 / 0
"Nieodreagowany odczyn zasadowy" - dobree!!! :) ale coś w tym jest, najprawdopodobniej jest to właśnie soda oczyszczona nieprzereagowana, bo nie było wystarczająco GBL w GBL, możesz to sprawdzić! Potrzebowałbyś papierka lakmusowego. Zebrać osad, rozpuścić go w wodzie i zbadać pH. Jeśli jest 8+ to jest najpewniej soda. Jeśli zaś nie, to istnieje druga opcja. GBL był czymś zanieczyszczony i ta substancja przereagowała z sodą i masz tam coś nowego, ale co dokładnie to już się nie dowiesz w łatwy sposób.
  • 3363 / 360 / 0
@Sekatorus chemikiem nie jestem, ot tylko politoksy co gotowal GHB setki razy, ale tak, zgadzam sie z twoja "poprawka" :)
  • 217 / 47 / 0
W czym lepszy jest wodorotlenek sody od sody oczyszczonej ?
  • 135 / 22 / 0
@wiaderk0, reakcja zachodzi szybciej i prościej, ale osobiście nie uważam że NaOH jest lepszy, bo to dodatkowe niebezpieczeństwo i trzeba koniecznie mieć możliwość kontroli pH produktu końcowego. Jak napijesz się sody, nic sie nie stanie, ale jak napijesz się NaOH, to już masz problem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.