Nie usuwajcie, przenieście do wątku o serialach.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
P.S. moze jestem pojebany, ale moja ulubiona postacia 2-planowa jest ralph cifaretto.
Geniusz joego pantoliano
Inteligentny, gruubo zarabiajacy, cyniczny, bez uczuc, psychopata z chusta hermesa na szyi od gory do dolu w ralph laurenie, swietny wyrachowany biznesmen ale bez krzty sumienia. Dobra styluwa, nawet jego peruke lubilem.
scena, w ktorej nacpany kokaina, zaciukal piesciami dziwke co byla z nim w ciazy a potem poszedl dokonczyc drinka to klasyk.
"A)- she was a hoe. B)- She hit me" - przynajmniej mial cos na swoje usprawiedliwienie.
..."And all this...about some whore"
Albo po nieudanym "zamachu" na syna, jak zaczęła grać alzheimera : o
I don't know whay you talking about!!!
No, he does not... : )
Ralph Cifaretto:
I love you too, baby. Hey, if it's a boy, we'll name him after me. If it's a girl, we'll name it Tracee after you...
Potem sie do niego pruli, ale moim zdaniem mial wytlumaczenie, ktore go wybielalo:
- "A, she was a whoo-err. B, she hit me" –Ralph Cifaretto. (tak to bylo dokladnie)
3 sezon moj ulubiony. Lubilem jeszcze historie jackie jr-a (syn poprzedniego bossa) - jego perypetie z Maedow, napad na gre w pokera, ukrywanie sie w gettcie, jak palil skreta razem z tym ziomkiem co zrobili napad (z Dino) - tak samo za malolata przed chata siadalem palilem skreta i myslalem ze jestem OG
A z cytatów to mi się przypomniało:
Svetlana (z petem w ustach): "Psychiatrist is very scary thing for russian, means being sent to gulag - political rehabilitation!"
Tony: "This is too fucked up for me."
No i oczywiście: "It's the jaaaaaaaacket!"
e/: "You wanna spend the rest of your life with your head up your ass? BE MY GUEST."
Generalnie cała obsada była świetna. Nie było w niej "nijakich" postaci. Pod tym względem serial bije nawet The Wire (choć w przypadku The Wire od groma postaci drugoplanowych było faktycznie policjantami / bandytami. Ta dziewczyna Snoop ma na "koncie" ileś tam morderstw...)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.