Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 278 / 89 / 0
@mmchan czasami zmiana na inne benzo pozwala na jakiś czas wrócić tej "magii", ale to bardzo szybko przemija. Najlepsze co możesz zrobić to zacząć odstawiać ten syf, bo długofalowo robi więcej szkody niż pożytku.
  • 2116 / 631 / 0
Trochę jak z opio. Tylko tam goni się za kilkoma pierwszymi razami, z benzo ten miesiąc miodowy jest dłuższy.
Ale zgadzam się, najlepiej odstawić w miarę szybko (i bezpiecznie, diazepam król) bo czynią takie spustoszenie w pamięci, że głowa mała. Co gorsza, użytkownikowi samemu ciężko to zauważyć, chyba że pracuje typowo umysłowo i musi ogarniać wiele rzeczy naraz. Inaczej zdarzają się zwiechy przy, wydawałoby się, prozaicznych kwestiach w stylu kodu do klatki na domofonie, własnego pinu, haseł, itp.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 40 / 4 / 0
jeśli apteczne benzo nie działa to można spróbować rc np flualprazolam
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
06 stycznia 2025Jamedris pisze:
Trochę jak z opio. Tylko tam goni się za kilkoma pierwszymi razami, z benzo ten miesiąc miodowy jest dłuższy.
Ale zgadzam się, najlepiej odstawić w miarę szybko (i bezpiecznie, diazepam król) bo czynią takie spustoszenie w pamięci, że głowa mała. Co gorsza, użytkownikowi samemu ciężko to zauważyć, chyba że pracuje typowo umysłowo i musi ogarniać wiele rzeczy naraz. Inaczej zdarzają się zwiechy przy, wydawałoby się, prozaicznych kwestiach w stylu kodu do klatki na domofonie, własnego pinu, haseł, itp.
Całe życie mam problem z pamięcią długoterminową (prawdopodobnie ze względu na problemy neurologiczne - od urodzenia mam pewien, nazwijmy to "defekt" ujebujący mi hipokamp), natomiast po trzech latach intensywnego stosowania jako użytkownik sam do tej pory nie zauważyłem dużej zmiany kognitywnej. Pracuję stricte umysłowo, tutaj tej zmiany również nie zauważam, chociaż w przypadku pinów muszę przyznać, że od jakiegoś czasu pojawiły się zwiechy.
06 stycznia 2025halowpierdol pisze:
@mmchan czasami zmiana na inne benzo pozwala na jakiś czas wrócić tej "magii", ale to bardzo szybko przemija. Najlepsze co możesz zrobić to zacząć odstawiać ten syf, bo długofalowo robi więcej szkody niż pożytku.
Boję się odstawić. Boję się powrotu do rzeczywistości, gdzie każdej nocy ogarniają mnie lęki i bezsenność. Mimo wszystko od dłuższego czasu coraz poważniej myślę o odstawieniu.

Dzięki. Wasze odpowiedzi w jakiś sposób pomagaja mi ułożyć wszystko w głowie i przekonać siebie samego do rzucenia tego gówna.
  • 1 / / 0
Biorę leki snri na depresję, mam też adhd jednak leków nie mam wypisanych. Wzięłam grama amfetaminy po której nie odczułam nic oprócz ,,czystości myśli", spokoju - z powodu wspomnianego adhd. Oraz z własnej głupoty zarzuciłam sporo (nie wiem ile) 3cmc po którym również nie czułam niczego przez antydepresanty. Przed tym zanim to zrobiłam, przy zarzuceniu klonów i xanów miałam zajebisty stan. Po tej akcji wzięłam klony (bez xanów) i nie ma nic, po prostu nie działa. Czy to ma z tym związek? Te bezno zacznie jeszcze działać następnym razem? Po tym co odjebalam? =//
przeniesiono do istniejacego już watku /Devixo
  • 451 / 40 / 0
@@mmchan
Siemanko. I jak? Udało Ci się to odstawić czy lecisz dalej? Mi w lutym udało się wziąc ostatnią tabletkę alpry po kilkuletnim ciągu, ale jednak własną metodą odstawki, nic innego nie działało. Teraz raz ma miesiac/dwa jakaś rolka jak jest bardzo źle i trzeba serducho i ciało uspokoić trochę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.