Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: bashor »
To o ktorego vendora chodzi w koncu?
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: bashor »
Niech ktos na pw chociaz napisze bo mam podejrzenia pewne...
  • 430 / 36 / 1
Prosze o podanie nazwy vendora na PW, dostalem prawdopodobnie wezwanie na komende. Inpost polecony przyszedl, a tym to przychodzi albo cos z sadu albo z komendy. A jakis aktualnych spraw nie mam w sadzie.
  • 274 / 9 / 0
Nie ma różnicy o którego vendora chodzi. Korzystał on z prepeidówek, żadna odpowiedzialność karna go nie dopadła. Swoją drogą vendor ma się dobrze i dalej prowadzi interes, więc nie ma po co podawać jego nazwy i odstraszać klientów :) Dziwie się tylko że robicie przelewy z własnych kont, zamiast iść i zapłacić anonimowo w banku.
  • 1987 / 108 / 0
Mia Wallace pisze:
Nie ma różnicy o którego vendora chodzi. Korzystał on z prepeidówek, żadna odpowiedzialność karna go nie dopadła. Swoją drogą vendor ma się dobrze i dalej prowadzi interes, więc nie ma po co podawać jego nazwy i odstraszać klientów :)
Nie no nie rób sobie jaj proszę. Skoro jest na celowniku, a mimo wszystko prowadzi dalej biznes mając w dupie bezpieczeństwo klientów i narażając ich na nieprzyjemne konsekwencje to tym bardziej należy podać jego nazwę, by przestrzec innych przed potencjalnymi problemami. Nie chciałbym czegoś od niego zamówić i dostać wezwania na komendę z tego powodu. Myślę, że nie tylko ja.
Mia Wallace pisze:
Dziwie się tylko że robicie przelewy z własnych kont, zamiast iść i zapłacić anonimowo w banku.
Po pierwsze bankowość elektroniczna jest wygodna. Po drugie - robienie przelewu w placówce wymaga kontaktu z ludźmi. A zlecanie takiego przelewu raz na tydzień w tej samej placówce jest upierdliwe i podejrzane, zwłaszcza na różne nieokrągłe kwoty i z dziwnymi tytułami przelewów.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 271 / 0
Ale możesz chodzić do różnych banków, a placówek jest nieraz po kilka setek w mieście. Tylko trzeba się wysilić. Jak kto woli. Mi np. za czasów maniany nie chciało się łazić poza tym bałem się wyjść z domu :-)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1987 / 108 / 0
Może i mogę. Ale jest to podejrzane, bo przecież wszystkie przelewy robię zawsze przez Internet, to czemu tu ma być wyjątek? Poza tym w niektórych placówkach trzeba pokazać dowód osobisty przed zrobieniem wpłaty na konto. Druga sprawa, że gdy bank się skuma, że robisz przelew na lewe dane to możesz mieć poważniejsze problemy niż za kupowanie i posiadanie legalnych RC. A w bankach istnieje coś takiego jak monitoring.
Dalej - robienie przelewów w banku jest możliwe tylko w godzinach pracy banku, a te na ogół pokrywają się z godzinami pracy. Zawsze jak coś musiałem załatwiać w banku to musiałem wychodzić z pracy wcześniej. Nie wyobrażam sobie tego przy dokonywaniu częstych zakupów.
No i na sam koniec - dużo szybciej jest zrobić przelew przez Internet od razu po złożeniu zamówienia, a czas gra często ważną rolę.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 271 / 0
Tak szczerze mówiąc będąc uzależnionym od stimów to byłem na zbyt dużym ciśnieniu żeby jeszcze gdzieś chodzić i płacić mając możliwość w domu. Nie obchodziło mnie czy to przypałowe czy nie, nawet o tym nie myślałem. Przy wpłacie dowodu osobistego nie pokazujesz ale musisz podać swój adres na druczku inaczej nie przyjmują, ale masz możliwość podać fikcyjny. Bank i tak obchodzi tylko gotówka, w końcu z czego oni żyją? Samo wykonanie przelewu świadczy natomiast jedynie o kupnie. Nie wiadomo czego bo już tego nie ma i nie wiadomo co się z tym stało ;-) Nie no jednak cieszę się że nie mam takich dylematów bo najgorsze w tym wszystkim są sumy które poszły w błoto.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 744 / 29 / 0
scr pisze:
Mia Wallace pisze:
Nie ma różnicy o którego vendora chodzi. Korzystał on z prepeidówek, żadna odpowiedzialność karna go nie dopadła. Swoją drogą vendor ma się dobrze i dalej prowadzi interes, więc nie ma po co podawać jego nazwy i odstraszać klientów :)
Nie no nie rób sobie jaj proszę. Skoro jest na celowniku, a mimo wszystko prowadzi dalej biznes mając w dupie bezpieczeństwo klientów i narażając ich na nieprzyjemne konsekwencje to tym bardziej należy podać jego nazwę, by przestrzec innych przed potencjalnymi problemami. Nie chciałbym czegoś od niego zamówić i dostać wezwania na komendę z tego powodu. Myślę, że nie tylko ja.

Dokładnie, myślę że to najwyższy czas aby podać o kogo wam chodzi. Z drugiej strony jeśli ten vendor prowadzi "interes" z legalnymi odczynnikami i ma się dobrze, to powinnien sam poinformować i wyjaśnić sprawę, albo wstrzymać działalność do czasu wyjaśnienia się sprawy...
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 164 / 21 / 0
czy to nie vendor który ostatnio miał urlop i ma bum w nazwie?
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
Zablokowany
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.