Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jeśli chodzi o euforię samą z siebie to powiedziałbym, że Klonazolam, Bromazepam, descholoro-etizolam.
Później niestety zaczyna się pogoń osiołka za marchewką i człowiek łyka absurdalne ilości leku pamiętając te świetne, ale dawno zakurzone doznania.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
A Benzo najlepiej działa dożylnie.
moim zdaniem Bromazepam jest nieco przereklamowany
osobiście nie odczuwałem po nim żadnej euforii
przy braku tolerancji.... a dorzucanie więcej celem osiągnięcia
upragnionego efektu kończyło się zwykłą amnezją.
widocznie kwestia osobnicza
dla mnie nudne benzo
alpra też mi nie podeszła i nie czułem żadnej euforii, ale waliłem ją z alkoholem w kosmicznych jak na mnie ilościach stąd negatywne wspomnienia.
klon - to jest mój faworyt, jedyne benzo które dało mi coś na miarę lekkiej euforii- w połączeniu z kawą i mj / samą kawą.
efekt: podniesiony nastrój, wyjebando, chęć do działania i uczucie zrelaksowania. 3eba tylko nie przekraczać tych 2-4 mg i pamiętać, że klon chce cie oszukać i wmawia, że jesteś trzeźwy ;-)
reasumując, nie szukałbym euforii w benzodiazepinach, ogólnie średnio się
nadają do ćpania.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.