Wg mnie dorabianie ideologii, wszedobylscy rastamani i ludzie ktorzy pala 'swiete ziele od pana boga' to glupota.
baka pomaga spojrzec z innej strony, but cmon, to tylko sianko ktore przypadkiem reaguje z naszym organizmem w ten a nie inny sposob.
-zamulenie
-otępienie
-odrealnienie
-mniejsza skuteczność skutecznego zapamiętywania czegoś na dłuższą metę
-agresja wynikająca brakiem tematu człowieka będącego w zielonym letargu
-człowiek tyje, portfel chudnie
-zawieszki
-osmolenie płuc a co za tym idzie gorsza sprawność fizyczna
-uzależnienie psychiczne
-roślinkowatość
-gorszy czas reakcji
-bujanie w obłokach
-upośledza kontakt z ludźmi
-ogłupienie
Okazjonalne palenie takich rzeczy nie powoduje :)
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.
Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
Mateo017 pisze: Okazjonalne palenie takich rzeczy nie powoduje :)
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
Tak mi się wydaje że palenie w dzień w sensie psychicznym jest bardziej szkodliwe od alkoholu pijącego też co dzień.Sporadycznie obie substancje raczej nie szkodzą na psyche a fizycznie alko przoduje w skutkach :)
Mateo017 pisze:Oni jarali na umór, magik potrafił od rana stać z lufką na balkonie i palić więc nie ma się co dziwić że tak nawinęli.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.