Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 192 / 4 / 0
Zwał jak zwał, atak paniki jest zdecydowanie bardziej pojebany.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 19 / / 0
Powiem tylko, że ten bad trip zraził mnie do zażywania jakichkolwiek dragów, a w planach miałem już grzyby itd. Od tamtej pory nawet szlugów nie palę, tylko pije okazjonalnie. Prawie wszystko jest w porządku. Tylko zrobiło mi się coś dziwnego, gdy się stresuję, boję się czegoś itd. to mam uczucie ciężkich nóg, a czasem nawet lekko drżą mi mięśnie. Ale nie przeszkadza mi to.

pozdro i uważajcie na siebie :)
  • 3127 / 27 / 0
Też mnie tak kiedyś poczciwe ziółko przemieliło, że przez pół roku nic nie wziąłem. Od tamtej pory ani razu nie miałem na niczym krzywej jazdy, a nakurwiam duuużo częściej, niż przed tym incydentem (tylko psychodeliki). Także głowa do góry.
High, how are you?
  • 19 / / 0
A mógłbyś mi opisać swojego bad tripa? Bo mój był dziwny. Zapaliłem i od razu włączył mi się taki okrutny lęk. Nie był on spowodowany złymi myślami, wkrętką, zapętleniem, nawet nie zdążyłem o niczym pomyśleć a już się zaczęło :D Siadam na fotelu, lęk się powiększa, ja blady, nogi ciężkie, czuje drżenie mięśni i tak czekam na koniec fazy. idę spać, przez 2 dni jest normalnie (zapomniałem o tej fazie, myślałem że to tylko pojedynczy incydent i miałem zamiar palić dalej) ale chuj wypiłem kawę i odjazd. Wciąż się zastanawiam, czy przyczyną tego mogły być 2 piwa wypite wcześniej(ale hy paliłem byłem trzeźwy), może wypłukały mi coś i stąd ten lęk? Pojebane.

Wiem, że to co piszę może się wydawać śmieszne(że co? przecież trawa to dar od Boga i najlepsze co może być!). Też tak uważałem i chuj z tego wyszedł. xD
  • 3127 / 27 / 0
Miałem podobnie jak Ty, tylko u mnie to się zaczęło na zejściu fazy i nie spałem 48h, potem 2 miesiące derealizacji (przez pierwszy tydzień byłem niezdolny do funkcjonowania, zawaliłem sesję na studiach), z czasem coraz lepiej, do tego dzwonienie w uszach i śnieg optyczny (z których to wyleczył mnie dopiero grzybowy trip 6 miesięcy później). Także z tego co widzę to miałem sporo gorzej od Ciebie, po prostu nie nakręcaj i minie.

Swoją drogą próbowałem wszystkich "najsilniejszych" psychodelików a wciąż uważam trawę za najbardziej paranojogenny drug.
High, how are you?
  • 343 / 6 / 0
@up
Zgadam się. De facto to kwestia psychiki, ale żaden psychodelik nie indukował u mnie tak paranoicznych myśli jak mj. Derealizacja to okrutnie przejebany stan, szczególnie, jeśli utrzymuje się w okresie dłuższej trzeźwości, skutecznie odbierając życiu barwy. Akurat u mnie zaczęła się po powojowej podróży, którą z własnej głupoty okraszyłem dopalaniem. Pół roku koszmaru. W końcu przeszło, lecz zdarzają mi się nawroty. Tylko, gdy zapalę.

Chusajn. Chcesz powiedzieć, że grzyby wyleczyły u Ciebie szum uszny i śnieżycę? Jakim cudem? Z tego co mi wiadomo, są to uszkodzenia mechaniczne.
  • 4 / / 0
szumy zasrane, chyba nadcisnienie tetnicze je wywoluje, ale nie myslcie, ze jak wam cisnienie spadnie to i szum od razu odejdzie... ja szumu nabawilem sie w dziecinstwie, nawet nie pamietam jak... do tego moja ciekawosc substancji psychoaktywnych i doswiadczenia na wlasnym ciele doprowadzily mnie do stanu DD. Mam swoja teorie, ze ludzie WRAŻLIWI emocjonalnie przy niektorych substancjach moga nabawic sie bad tripow, ktore czesto skutkuja derelka wlasnie... najwazniejsze to nie myslec za duzo o sobie i problemie w glowie, tylko szybko poszukac tego, co daje naturalna radosc, spokoj i dobry nastroj, byle nie wywolywany dragami. Walcze z tym gownem (derelka) juz pare lat, nie jest zle, bo spelniam zyciowe plany i to mnie ratuje. pozdrawiam i zycze szczescia w walce z tym szajsem
  • 19 / / 0
Szczaw999 pisze:
Może dodali ci do zioła PCP albo jakieś inne gówno.
napewno nie, bo inni kumple tez to palili i było normalnie. poza tym nie miałem paranoi ani halunów, tylko czułem straszny lęk(chyba atak paniki), miałem natłok myśli, przejebany stan ogólnie. pamiętam że wtedy byłem jeszcze przeziębiony + miałem lekkiego kaca + byłem dośc zmęczony. :-)
  • 19 / / 0
siema tu autor wątku. Wczoraj skusiłem się na zakupienie wora palenia z uwagi na to że pod względem psychicznym czuję się normalnie. No więc zapaliłem i faza była świetna. Wystarczyło poczekać ok roku ;D
  • 2429 / 584 / 155
Sądzę, że jest to możliwe, zwłaszcza jeśli chodzi o dysocjanty / deliranty. Ja miałam PTSD po doświadczeniu k-hole, z tym, że nałożyło mi się to wtedy z poważną operacją, więc trudno mi jednoznacznie stwierdzić, co było przyczyną. I jedno, i drugie mnie wtedy non stop nachodziło, więc pewnie po trochu.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.