Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Pomysły i projekty? Jeśli ich brak to buch, albo kwach.
(Tylko ten pierwszy to z notatnikiem)
Na amfie do roboty! Ale się nie przyzwyczajać do amfy,
tylko przyzwyczaić się do czynności przelewania myśli na kalwisze
- pokochać to i odstawić amfę
...dalej na miłości do tego co się robi.
Pamiętajcie: Trzeźwa analiza jest potrzebna, niezależnie czy to praca naukowa, czy artystyczna.
A wspomagacze przydają się tylko by przełamać wewnętrzne opory.
  • 4 / / 0
aby uchwycic mysl - cpać
pozniej tylko nadac temu ładna forme.
Uwaga! Użytkownik rea nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
o kurwa co za myśl, na kalendarz dla literatów.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
Ja raz napisałam opowiadanie o ćpunce młodej, (że niby wjebana w kodę i w morfinę), ale chciałam napisać to tak żeby laicy zrozumieli temat a wyszło "cukierkowo" :-/
Raz jak najadłam się zolpidemu, budzę się na drugi dzień, oczywiście nie pamiętając wszystkiego co robiłam wczorajszego wieczora, otwieram telefon a tam na pulpicie taka notatka: "KŁADZENIE ĆPUNA SPAĆ NA TRZEŹWO TO JAK KŁADZENIE ŻYWEGO DO TRUMNY" %-D %-D %-D
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 729 / 7 / 0
Ja osobiście jedyne na czym pisałem to kofeina, na zielsku jest jakoś tak "płytko" - chyba że się giebelka albo benzo jakieś zarzuci w małej dawce, no to wtedy wspaniałość. Na gieblu samym też w miarę się da, trzeba tylko chcieć :D I nie mieć włączonego redtube'a tudzież Scatmana, bo za bardzo rozprasza %-D
Lilia1 pisze:
KŁADZENIE ĆPUNA SPAĆ NA TRZEŹWO TO JAK KŁADZENIE ŻYWEGO DO TRUMNY" %-D %-D %-D
Kocham Cię. <3
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 723 / 16 / 0
Przynajmniej ktoś docenia moją twórczość :-D
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 17 / / 0
Zdarzało mi się pisać po DXM, THC i kodeinie (nieduża ilość) , najczęściej jakieś rozbudowane notkatki,powiedzmy, wyciągi ze strumienia świadomości. (Bo na bani "to kij mnie obchodzi forma, ważne że ja wiem o co kaman i to JEST głębokie i już" :D)
Bardzo specyficzne pomysły, bardzo barwne, na trzeźwo bardzo rzadko się takie trafiają. Gorzej z rozwinięciami:| To samo ze snami po prawie dowolnych dragach, zdarza się że się budzę i myślę "wow, objawienie, wizja" jakby mi zajebisty reżyser wystawił w głowie genialną sztukę, no więc lecę z betów (/naćpana) po długopis i kartkę. I wychodzi fajny pomysł zamotany w chuj wie co, we własną średnio - udolność. Później dopracowane technicznie może wyjść albo super, albo można zrąbać całą ideę trzeźwymi dopiskami.
Zaraz się najem i na misję się udaję
W usta faję, Rah, mach w płuco daję

Standing on the borderline
  • 166 / 3 / 0
zaleznie od tematyki, ale do pisania na luzie to opio/alkohol. glebsze rozkminki pociagaja za soba mj. mocniejsze rzeczy to raczej na pierdolenie rodem z naszego sejmu, wiec jak kto lubi.
osobiscie nie pisze, bo nie wiem na jaki temat, ale doceniam tworczosc pod wplywem. chyba ze to fetowe lanie wody to ja pierdole, nie ogarne bez fuki.
  • 2878 / 21 / 0
Najlepszą substancją do pisania jest mirystycyna.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 25 / / 0
Sprawdzimy na dniach.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.