(Tylko ten pierwszy to z notatnikiem)
Na amfie do roboty! Ale się nie przyzwyczajać do amfy,
tylko przyzwyczaić się do czynności przelewania myśli na kalwisze
- pokochać to i odstawić amfę
...dalej na miłości do tego co się robi.
Pamiętajcie: Trzeźwa analiza jest potrzebna, niezależnie czy to praca naukowa, czy artystyczna.
A wspomagacze przydają się tylko by przełamać wewnętrzne opory.
pozniej tylko nadac temu ładna forme.
Raz jak najadłam się zolpidemu, budzę się na drugi dzień, oczywiście nie pamiętając wszystkiego co robiłam wczorajszego wieczora, otwieram telefon a tam na pulpicie taka notatka: "KŁADZENIE ĆPUNA SPAĆ NA TRZEŹWO TO JAK KŁADZENIE ŻYWEGO DO TRUMNY"
Lilia1 pisze:KŁADZENIE ĆPUNA SPAĆ NA TRZEŹWO TO JAK KŁADZENIE ŻYWEGO DO TRUMNY"![]()
![]()
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
Bardzo specyficzne pomysły, bardzo barwne, na trzeźwo bardzo rzadko się takie trafiają. Gorzej z rozwinięciami:| To samo ze snami po prawie dowolnych dragach, zdarza się że się budzę i myślę "wow, objawienie, wizja" jakby mi zajebisty reżyser wystawił w głowie genialną sztukę, no więc lecę z betów (/naćpana) po długopis i kartkę. I wychodzi fajny pomysł zamotany w chuj wie co, we własną średnio - udolność. Później dopracowane technicznie może wyjść albo super, albo można zrąbać całą ideę trzeźwymi dopiskami.
W usta faję, Rah, mach w płuco daję
Standing on the borderline
osobiscie nie pisze, bo nie wiem na jaki temat, ale doceniam tworczosc pod wplywem. chyba ze to fetowe lanie wody to ja pierdole, nie ogarne bez fuki.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.