Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
MaciekB pisze:Z tego, co znalazłem na internecie to zarówno dimethocaine i procaine u człowieka nie wywołują tak mocnej euforii jak kokaina, więc mogą być stosowane jako typowe stymulanty. Ponadto są inhibitorami MAO, więc trzeba uważać na inne lekarstwa i dragi.
Przypisy:
[list=1][*]E.R. Perks. Monoamine oxidase inhibitors. Anaesthesia 1964, Vol.19, Is.3, 376-386. Opublikowany online w 2007.
[*]René De la Garza, C.E. Johanson. Effects of haloperidol and physostigmine on self-administration of local anesthetics. Pharmacology Biochemistry and Behavior 1982, Vol.17, Is.6, 1295-1299. doi:10.1016/0091-3057(82)90138-1[/list]
Ktoś inny miał już przyjemność(?) testować ?
Ja miałem kiedyś okazję testować dmc. Zastępowało mi kawę. Ciekawe ile w tym kofeiny było :D
dawajrowa pisze:Juri Gagarin - i jak testowałeś ?
Ktoś inny miał już przyjemność(?) testować ?
ps. dawki od 50mg wzwyż
sklepy raus - surveilled
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.