Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6234 / 446 / 12
M-B pisze jednak zbiorczo, oprócz DMC opisuje także prokainę:
MaciekB pisze:
Z tego, co znalazłem na internecie to zarówno dimethocaine i procaine u człowieka nie wywołują tak mocnej euforii jak kokaina, więc mogą być stosowane jako typowe stymulanty. Ponadto inhibitorami MAO, więc trzeba uważać na inne lekarstwa i dragi.
Prokaina jest inhibitorem monoaminooksydazy, to jest na rzetelnych papierkach.[1][2] Co do dimetokainy, nie odnalazłem żadnego artykułu wprost stwierdzającego, bądź zaprzeczającego takiej jej właściwości. Zalecam zatem ostrożność w tej kwestii.Tagi do wyszukiwarki: dimetokaina, maoi, imao

Przypisy:
[list=1][*]E.R. Perks. Monoamine oxidase inhibitors. Anaesthesia 1964, Vol.19, Is.3, 376-386. Opublikowany online w 2007.
[*]René De la Garza, C.E. Johanson. Effects of haloperidol and physostigmine on self-administration of local anesthetics. Pharmacology Biochemistry and Behavior 1982, Vol.17, Is.6, 1295-1299. doi:10.1016/0091-3057(82)90138-1[/list]
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 1951 / 15 / 0
Chociaż gdzieś czytałem TR o mdai+dmc, więc chyba nic się nie powinno dziać.
  • 6234 / 446 / 12
Ja czytałem o M1+DXM, a tu się coś dziać powinno. Zawsze jest szansa, że wszystko pójdzie spoko, acz w takich miksach drastycznie maleje.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 2428 / 91 / 0
Juri Gagarin - i jak testowałeś ?
Ktoś inny miał już przyjemność(?) testować ?
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 25 / 0
musimy czekać, aż kosmiczny spróbuje ;)
Ja miałem kiedyś okazję testować dmc. Zastępowało mi kawę. Ciekawe ile w tym kofeiny było :D
  • 8 / / 0
dawajrowa pisze:
Juri Gagarin - i jak testowałeś ?
Ktoś inny miał już przyjemność(?) testować ?
Nie - za to był test fioletowego absynthu 80% z diabłem na etykiecie. DMC innym razem.
  • 1951 / 15 / 0
Ja będę w piątek testował. Wraz z mą kobietą. Może będzie działać choć troche jak koks :gun: :gun: :gun:
  • 410 / 8 / 0
jakieś 0.5 roku temu testowałem. poza znieczuleniem to leciutkie pobudzenie, trochę lepsze niż kawa. nic ciekawego. szkoda hajsu
ps. dawki od 50mg wzwyż
  • 2428 / 91 / 0
Już pare razy wcześniej było mówione że to DMC które było dawno temu to lipa...
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
no dobra skoro twierdzisz że dawne DMC to była lipa, a teraz jest inaczej to skąd mozna niby dostać to dobre DMC? bo chciałbym porównać, brałem rok temu DMC z [zagranicy] i wydaje mi się że to było prawdziwe DMC i nie powaliło mnie na kolana

sklepy raus - surveilled
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.