Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hytyszowa »
tzn nie jest do konca tak jak mowisz.

Z tego co rozmawialam z adwokatem ciezko jest wbrew pozorom udowodnic dilerke , bo jesli np. wejdzie swiadek na sale albo odczytaja jego zeznania, to Mój powie oczywiscie ze tak oddal- sprzedal mu bo to jego dobry kolega i tyle. To nie swiadczy jeszcze o obrocie , pomimo tego ze mial wage i worki wciaz mowi ze to na jego wlasny uztek bo jest uzalezniony i ja jako swiadek II to potwierdzilam bo faktycznie tak jesyt/bylo.

nie wypuszczono go za kaucja, bo nie przyznal sie do obrotu , przyznal sie jedynie do posiadania wobec czego prokurator nie wyrazila zgody na zmiane srodka zapobiegawczego w postaci aresztu. Czekamy na dalszy rozwoj sprawy. Nie wiem kompletnie jak mam sie nastawiac.
  • 4024 / 373 / 951
W momencie przyznania się do sprzedaży, jest się winnym sprzedaży, to chyba oczywiste. Nie wydaje mi się, żeby dopiero sprzedaż nie-kolegom nazywała się "obrotem". A wobec wszystkich faktów (dowodów) wskazujących na obrót właśnie, to co proponuje ten adwokat to raczej mielizna...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 53 / / 0
@Hytyszowa: napisz do mnie na maila, jeśli jesteś ze Szczecina
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.