Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hytyszowa »
tzn nie jest do konca tak jak mowisz.

Z tego co rozmawialam z adwokatem ciezko jest wbrew pozorom udowodnic dilerke , bo jesli np. wejdzie swiadek na sale albo odczytaja jego zeznania, to Mój powie oczywiscie ze tak oddal- sprzedal mu bo to jego dobry kolega i tyle. To nie swiadczy jeszcze o obrocie , pomimo tego ze mial wage i worki wciaz mowi ze to na jego wlasny uztek bo jest uzalezniony i ja jako swiadek II to potwierdzilam bo faktycznie tak jesyt/bylo.

nie wypuszczono go za kaucja, bo nie przyznal sie do obrotu , przyznal sie jedynie do posiadania wobec czego prokurator nie wyrazila zgody na zmiane srodka zapobiegawczego w postaci aresztu. Czekamy na dalszy rozwoj sprawy. Nie wiem kompletnie jak mam sie nastawiac.
  • 4024 / 373 / 951
W momencie przyznania się do sprzedaży, jest się winnym sprzedaży, to chyba oczywiste. Nie wydaje mi się, żeby dopiero sprzedaż nie-kolegom nazywała się "obrotem". A wobec wszystkich faktów (dowodów) wskazujących na obrót właśnie, to co proponuje ten adwokat to raczej mielizna...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 53 / / 0
@Hytyszowa: napisz do mnie na maila, jeśli jesteś ze Szczecina
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.