Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maćju »
ok znow thx. Poprostu jestem plytko w tych tematach. I chyba ostatnie juz pytanie na dzis : czy zelke sie polyka czy tez trzyma pod jezykiem??
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Żelkę? Raczej w papierku będziesz miał. Trzymasz pod językiem 15-20 minut, potem połykasz.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maćju »
Jak pisalem wczesniej ow kumpel ma jedno lsd od ow znajomej, ja widzialem je tylko raz i wtedy skojarrzyla mi sie ona z jakby nakjlejka tylko ze wypulka i pozniej jak powiedzieliscie ze forma stala to miedzy innymi zelka to sklonil bym sie ze to wlasnie jest zelka. Ja i ten kumpel nieznamy sie doklanie na rzeczy. Mnie inmteresuja takie rzeczy i bede zbieral informacje bo chce poeksperymentowac z dragami. Zadam jeszcze jedno smieszne pytanie co to jest blotter ?? :-D
  • 86 / / 0
blotter acid = LSD
latajacy holender to ja
http://www.youtube.com/watch?v=GrlXBGU14EQ

wybaczcie brak polskich znakow ale od lat mieszkam za granica i nie mam polskojezycznego komputera, a i przepraszam za moj polski, nie uzywam go na co dzien od lat i nie bic jak bede prosil o wytlumaczenie jakichs zwrotow etc.
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
blotter to arkusz papieru z LSD podzielony na pojedyńcze porcje, takimi przerywanymi liniami, żeby można bylo sobie 1 kartonik oderwać.
  • 86 / / 0
duke01 pisze:
blotter to arkusz papieru z LSD
dziwne w PL macie okreslenia ;)
latajacy holender to ja

wybaczcie brak polskich znakow ale od lat mieszkam za granica i nie mam polskojezycznego komputera, a i przepraszam za moj polski, nie uzywam go na co dzien od lat i nie bic jak bede prosil o wytlumaczenie jakichs zwrotow etc.
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
No zajebiście dziwne.

BLOTTER = BLOTTing papER

tak jak choćby MODEM = MOulator/DEModulator

Jest taki proces w anglojęzycznym słowotwórstwie, nazywa sie 'blending'. Chociaż może w Szkocji na lekcjach angielskiego tego nie uczą :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 06 września 2009 przez kaszpirowski, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
To serio od tego? o.0

@Maćju, chcesz 'poeksperymentować z dragami? To jest Twój pierwszy narkotyk? Uważaj co robisz. Nie potrafisz znaleźć podstawowych informacji o dragach, a bierzesz się za kwasy od razu.

No ale powodzenia.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 86 / / 0
kaszpirowski pisze:
No zajebiście dziwne.

BLOTTER = BLOTTing papER

tak jak choćby MODEM = MOulator/DEModulator

Jest taki proces w anglojęzycznym słowotwórstwie, nazywa sie 'blending'. Chociaż może w Szkocji na lekcjach angielskiego tego nie uczą ]

To jest wszystko oczywiste co piszesz, jednak nikt poza pewnie jakimis subkulturami wokol blotter art i pewnie gromada amerykanow takiego zwrotu nie uzywa. Watpie nawet by blotter artists uzywali slowa blotter w okresleniu
arkusz papieru z LSD podzielony na pojedyńcze porcje
bo kiedys paru znalem i mimo ze LSD brali to blotter nigdy nie byl tym co mowisz. Blotter od blotter acid zawsze znaczyl poprostu LSD.
Czyli generalnie zeby bylo prosciej chodzilo mi nie o to, ze mialbym nie rozumiem pochodznia slowa blotter a jedynie wskazywalem ze zwyczajowo uzycie jego jest inne.

Zreszta to na dluzsza dyskusje o roznicy miedzy British English, Scottish, Welsh, American czy African English itp. Ktore tak naprawde sa roznymi jezykami i czesto nawet trudno jest sie osobom roznych odmian porozumiec w sprawach bardziej zawilych ze wzgledu na roznice w jezyku, nie tylko inne okreslenia ale i pisownia wielu terminow jest skrajnie rozna itp itd.
latajacy holender to ja

• 1294 / 230 / 0
Nieprzeczytany post autor: trydzyk »
TheLastKingOfScotland pisze:
To jest wszystko oczywiste co piszesz, jednak nikt poza pewnie jakimis subkulturami wokol blotter art i pewnie gromada amerykanow takiego zwrotu nie uzywa. Watpie nawet by blotter artists uzywali slowa blotter w okresleniu
Tak, to w takim razie ciekawe, czemu kartonik z obrazkiem podpisanym przez Kena Keseya (podzielony na znaczki, nie nasączony) jest nazywany blotterem:

http://www.key-z.com/special.html (strona sprzedawcy blotterów).
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.