Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
ups, porządniś na forum. No sorry, wybacz, tak automatycznie mi te jebane przekleństwa wskakują, a fe!

powodzenia w kuracji :)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Z "Anafranil - za i przeciw", Sercz kurwa!
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 107 / 1 / 0
dr.Kubeusz pisze:
Dawki 75 mg SR rano i wieczorem. nie odczuwam wzmożonego apetytu, nie przytyłem, na początku stosowania czułem lekką senność po przyjęciu tabletki.
właśnie od 75 zaczynałam, najlepsze efekty po 75 rano, połowa siedemdziesiątki piątki ok.14:00 i ewentualnie druga połówka koło 18, później nie - problemy ze spaniem. brałam w połączeniu z 900 depakiny na dobę, jeden z najbardziej udanych kompletów lekowych.
zaczęłam mieć jakąkolwiek ochotę na działanie, wychodzenie z domu etc. pojawiła się motywacja, swego rodzaju siła na tę całą zabawę w życie. po 2 latach zaczęłam przybierać na wadze prowadząc cały czas taki sam tryb życia i odżywiając się mniej-więcej tak samo. działanie też powoli 'osiadało na laurach' i pojawiła się potrzeba zmiany leków. dałam kolejną szansę fluoksetynie, tym razem w połączeniu z amitryptyliną, co działa zadowalająco/dobrze.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Z "Anafranil - za i przeciw", Sercz kurwa!
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: DHVD »
qiuru18
Nie zniechęcaj ludzi, jeśli na Ciebie nie podziałało. Dany lek przeciwdepresyjny na jednego działa na drugiego juz nie za bardzo, ale warto szukać, bo któryś w końcu zadziała. Ja w to wierzyłem i dostałem w końcu klomipramine, która odwróciła moje myślenie o 180st.
Jak już chwiciłem się za morfine to zapaliła się czerwona lampka. Pomyslałem ze zanim totalnie sobie spieprze życie, to spróbuje ostatni raz i udało się. Kilka paczek morfinki, która była jedyną osłodą moich szarych dni leży sobie w szufladzie i pewnie niedługo się jej zupełnie pozbędę. Jeszcze zaczekam kilka tygodni bo nigdy nic nie wiadomo :P
  • 974 / 17 / 0
brałem ponad miesiąc i zero efektów, ale pizgałem wówczas bdz, opio i etanol więc moje zdanie nie może być obiektywne. A szkoda, bo pokładałem nadzieje w tym środku (absurd ćpając :nuts: ).
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
qiuru18 pisze:
...eee...najsilniej serotoninę hamuje paro
No właśnie z antydepresantami bywa różnie u różnych ludzi.

Ja se tam myle o tej klomi, ale chyba jak skoncze amitryptyline to jednak przejde na fluxe. Ona była najbardziej spoko.

SSRI mają najgorszą wade ze nakręcają na ćpanie, a ćpanie jest gorsze.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
A pisałeś że na amitryptyline całkiem ciekawie jest ...co cie skłoniło do zmiany na inny lek ?
Bo w sumie sam się przymierzałem od jakiegoś czasu do amitryptyliny ...ale puki co bupro + citalopram mi styka
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
qiuru18 pisze:
A pisałeś że na amitryptyline całkiem ciekawie jest ...co cie skłoniło do zmiany na inny lek ?
Bo w sumie sam się przymierzałem od jakiegoś czasu do amitryptyliny ...ale puki co bupro + citalopram mi styka
Nie jest źle, tylko będzie mi sie kończyć powoli i myśle. Generalnie to mnie korci klomipramina swoim powinowactwem do sert, no i komentarze... W sumie ami spisuje się dobrze całkiem... no nie wiem, myślę. Dobija mnie troche ta suchość w ustach i zapewne to samo mnie czeka na klomi. Dlatego myśle o fluoksetynie, to najlepszy dla mnie ssri z tych co brałem. Lekarka proponowała mi tianeptyne lub mirte... Mirty napewno nie wezmę - to co ona powoduje nie jest moim celem. Tianeptyna... słaba niby, ale na bank działa i jest to lek wyjątkowy, moze w sumie byłby dobry... ale za bardzo by mnie korciło by przycpac. No i nie wiem. :D
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 693 / 7 / 0
qiuru a czemuś rzucił paroksetyne dla citalopramu?
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
bo paro jest podobne bardzo do citalopramu....jednak cita jest trochę słabszy i dużo mniej usypia
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 329 / 6 / 0
quiru citalopram też obniża libido jak paro? Zajrzyj do wątku o libido
[W razie jakby ktoś chciał napisać, dziś po 18 uprzątne - jog]
Ostatnio zmieniony 31 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.