Domyślam się, że owy temat był już wałkowany setki razy, jednak mimo wielu
starań nie udało mi się odnaleźć konkretnej odpowiedzi.
Od ~pół roku biorę lek Alventa (SNRI) 75mg, lecz dopiero niedawno dopadła mnie
przeraźliwa ochota na sięgnięcie po "zakazany owoc" ;-) Rozważałem kodeinę, DXM,
kilka innych, a w tym kilka ściągnięć roślinki z lufki. Po dłuugim rozmyślaniu wybór
padł na mj. Tu też rodzi się moje pytanie - czy to bezpieczne? Niektórzy przestrzegają,
innym zaś wenlaflaksyna ponoć wzmacniała loty. Z tego wszystkiego
samemu nie wiem co mam myśleć. Nie chcę próbować na czuja z obawy o swoje
zdrowie i ewentualnego badtripa spowodowanego nerwami przed zażyciem.
Podsumowując, czy mogę bez obaw zapalić sobie lolka biorąc od dłuższego czasu SNRI (Alventa)?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i jeszcze raz przepraszam za moje nieobycie w temacie ^^"
Niektórzy przestrzegają, innym zaś wenlaflaksyna ponoć wzmacniała loty.
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
0061186 pisze:ewentualnego badtripa spowodowanego nerwami przed zażyciem.
AE86 pisze:Skoro teraz juz tak to przezywasz to bedziesz musial sie bardzo postarac, bo masz tego bad tripa murowanego ;]0061186 pisze:ewentualnego badtripa spowodowanego nerwami przed zażyciem.
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
pal smialo i nie boj sie.
co do wzmocnienia 'tripa' (po mj nie ma tripow, kurwa) to mozliwe, acz nie zawsze sie to zdarza.
z reszta, z tego co widze, to pewnie masz depresje lub amotywacje, a skoro sie leczysz, to po chuj psuc sobie terapie CZYMKOLWIEK? wylecz sie na 100% i pozniej dopiero zazywaj substancje psychoaktywne.
w dawkach 25-50mg blokuje presynaptyczne receptory dopaminowe D2,
zwiększa wyrzut dopaminy przy malych stezeniach i zmniejsza przy wysokich stężeniach.
jaki to może mieć wpływ na faze po mj ? osłabi działanie czy wzmocni.
biore ten lek doraźnie po 2-3dni tygodniowo na dystymie i bordera.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?