Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Nie wiem co wyjdzie z tego miksu. Powinien byc przyjemny raczej. Jesli zas chodzi o fenobarbital, to zwieksza on toksyczne dzialanie paracetamolu- radze uwazac. weronal (barbital???)- to samo zagrozenie (chyba).
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
A wie ktoś może z doświadczenia ile przed kodą wrzucić benzo(w tym przypadku midazolam). Według mnie mniej więcej godzinę przed, bo mniej więcej tyle się rozkręca, ale wolę zasięgnąć rady:).

[edit]
No więc tak, zarzuciłem dormicum na jakieś 50 minut przed kodą i niestety nie czułem kompletnie żadengo wejścia kodeiny, totalne zero, a po jakimś czasie midazolam mnie tak zmulił, że nic tyklo pójść spać. Teraz czuję kodę tak jak zawsze na kilka godzin po zarzuceniu, ale niestety tego najlepszego nie było:/. No nic, dla mnie midazolam tylko na spanie, bo tutaj się akurat nadaje idealnie.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2008 przez Cypress, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Cypress pisze:
A wie ktoś może z doświadczenia ile przed kodą wrzucić benzo(w tym przypadku midazolam). Według mnie mniej więcej godzinę przed, bo mniej więcej tyle się rozkręca, ale wolę zasięgnąć rady]
No więc tak, zarzuciłem dormicum na jakieś 50 minut przed kodą i niestety nie czułem kompletnie żadengo wejścia kodeiny, totalne zero, a po jakimś czasie midazolam mnie tak zmulił, że nic tyklo pójść spać. Teraz czuję kodę tak jak zawsze na kilka godzin po zarzuceniu, ale niestety tego najlepszego nie było:/. No nic, dla mnie midazolam tylko na spanie, bo tutaj się akurat nadaje idealnie.
Bzdury. Ja generalnie wrzucam Relanium czy Estazolam, Alprazolam, gdzieś tak 10 minut przed wypiciem kody. Szybko się wchłania, akurat jak koda wejdzie. To nie są antyhistaminy, te leki zaczynają działać szybko. Czasem też zdarzało się zarzucić po wypiciu kody i też pozytywnie - przedłużało "fazę".
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
c0deine pisze:
Bzdury. Ja generalnie wrzucam Relanium czy Estazolam, Alprazolam, gdzieś tak 10 minut przed wypiciem kody. Szybko się wchłania, akurat jak koda wejdzie. To nie są antyhistaminy, te leki zaczynają działać szybko. Czasem też zdarzało się zarzucić po wypiciu kody i też pozytywnie - przedłużało "fazę".
Ehh, bzdury nie bzdury piszę jak było. Może to nie była wina midazolamu, może czegoś innego, cholera wie. Z kodeiną tak jest, że nie można wyrokować po jednym zażyciu, tylko trzeba zastosować ciąg testów:D.
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
c0deine pisze:
Hej! Hej! Hydroksyzyna nie blokuje izoenzymu CYP2D6! Więc jej tu nie ma i nie będzie! To jest wątek o lekach osłabiająch euforię po kodeinie!
przepraszam, byłem nietrzeźwy :blush:
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
[quote="Il Moro"]
Ok- na liście leków blokujących CYPD6 jest citalopram z grupy SSRI- tak się składa że lek, który aktualnie przyjmuję(ch..owe działanie senność non toper). ]

Chodzi o to, że po prostu koda słabiej zadziała...

Ale to jest dziwne, powiem wam. Jem już sertralinę (też SSRI) 9-10 miesięcy w dawce 100mg. No i przez pierwsze 3 miesiace brania koda w ogóle nie działała... A teraz... To jestem w ciągu od miesiąca, biorę dużo na dzień i nawet 300mg mnie robi bez żadnych antyhistamin :) Mje sie wydaje, że organizm się zbuntował i postanowił aby tenże enzym wątrobowy działał zajebiściej niż kiedykolwiek.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
Przeciez ostatnio pisales, ze zarzucasz 2 razy na dzien po 3-4 paczki, a teraz 300 Cię robi?;)
  • 432 / 13 / 0
lol pisze:
Przeciez ostatnio pisales, ze zarzucasz 2 razy na dzien po 3-4 paczki, a teraz 300 Cię robi?;)
Zależy do czego mam ogólnie dostęp.

Czasem lecą Dafalgany, ostatnio miałem problemy więc musiałem się jebać z Antidolem, a teraz to luzzz bo mam Talvosilen Forte.

A uwierz mi, że ekstrakt zrobiony z tego ostatniego działa tak samo silnie jak 450mg z Antka15. Dlatego, że to są kapsulki, nie ma żadnych wypełniaczy, szybko się filtruje itp. Wnioskuje, że mimo wszystko duuużo kody zostaje w papce paracetamolu. Nawet po wyciśnięciu do sucha.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."