Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 294 / 3 / 0
Wszystko w życiu jest poważnie-niepoważne - także ten dział :-p
Napewno jest potrzebny chociaż niektóre informacje, które sobie tu przekazujemy dla rozpoczynających "karierę" z wszelkiego rodzaju depresantami mogą być lekko miażdżące %-D

PZDR. z WwA ;-)

Wasza ukochana MaKóWeCzKa :-)
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
No lekko miażdżące :) I na początku sie nie wierzy.

Ale ten dział jest specyficzny, tutaj sie dzieją i dramaty i komedie :P
ChÓj!
  • 2003 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
[quote="Lotnik"]
Ale ten dział jest specyficzny, tutaj sie dzieją i dramaty i komedie ]

a co najważniejsze, obala się tu wiele mitów.
A poza tym pasują mi ludzie z tego działu :), w sumie jest to jedyny jaki czytam teraz na hypciu.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 294 / 3 / 0
Ja również czytam tylko ten dział :-)
Ludzie spoko chociaż kilku "offtopowców" by się znalazło... Najbardziej mi pasuje fakt, że w tym dziale klimat nie jest taki typowo "grzejnikowy" , buahahaaa :-D
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Też czytam tylko ten. Może dlatego, że średnia wieku ludzi "wjebanych" w opiaty/depresanty jest trochę wyższa.
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
no i intelektu chyba tez, nie obrazajac deiksemowiczow:p
  • 294 / 3 / 0
Tak, tak :-) Lubię jak tak mówicie :-D
Jesteśmy poprostu narkomanami najwyższego szczebla, hihi :-p
Wspinamy się w tym dziale na intelektualne wyżyny człowieczeństwa i przekazujemy sobie wiedzę znaną tylko NAJLEPSZYM!!!

PZDR.
  • 849 / 44 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Jak dla mnie jest to najmniej zniszczony "smartshopową plagą" dział, najpoważniejszy i nie zaśmiecony przez tych debili... A Wy co o tym?
A ja chciałbym dowiedzieć się co to za plaga. Bo tak się składa, że poziom for merytorycznych smartshopu był bardzo wysoki, w czym nie chwaląc się była też moja zasługa.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: stonka »
Popadacie w samozachwyt moi drodzy ;-)
To co dzieje się teraz i po teraz
tak długo nie ma znaczenia
dopóki jutro jutra jest takie samo jak wczoraj wczoraj.

Dla Boga nie ma ludzi zbyt brudnych, zbyt poranionych czy zbyt naćpanych...
Nie ćpam...
  • 622 / 27 / 0
Smartshop był zajebisty - jednak wkurwiało mnie dam "wzajemne kółko adoracji".

Jeśli chodzi o sam dział depresanty - dużo dzieciaków łapie się za kodeinę i zadaje kretyńskie pytania, robią mi z kodeiny draga pokroju DXM :/

Nie podoba mi się to. Za to heleniarzy/kompociarzy mało tu ;) (tych aktualnie w nałogu)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.