kildeis pisze:Kuba Powiatowy pisze: Jeżeli chodzi o uspokajające zioła to nic nie przebije waleriany.
Zapal dobrego ziółka to zmienisz zdanie :D
Kwidron pisze:kildeis pisze:Sorry że offtopuje ale spróbuj lobelii a raczej zmienisz zdanie ]Kuba Powiatowy pisze: Jeżeli chodzi o uspokajające zioła to nic nie przebije waleriany.
fakt, dym z chmielu jest prze-je-ba-ny. kiedys probowalem roznych rzeczy ktore znalazlem w jakims opracowaniu na temat legalnych/naturalnych i dostepnych specyfikow, ale juz dawno dalem sobie spokoj, gra nie warta swieczki.
pikolo pisze:Kwidron pisze:Aaa tam, zapalcie opium, wtedy dopiero zmienicie zdanie.kildeis pisze: Sorry że offtopuje ale spróbuj lobelii a raczej zmienisz zdanie ]
Ja kiedyś próbowałej jarać chmiel ale działanie na granicy placebo jak ktoś powiedział. Inna sprawa wywar `ze świeżych szyszek z żywicą.
podróżuję w mojej głowie...
kildeis pisze: Generalnie jeśli chodzi o to ciekawe ziółko to najlepiej działa jednak herbatka, choć palenie też ładnie mnie usypiało.
Co do palonych szyszek chmielu, to lekkie uspokojenie troszeńkę podobne do tego po paleniu melisy w liściach (takiej z ogródka, nie z Herbapolu
Dlatego jaram się zrobieniem ekstraktu, zalawszy alkoholem etylowym i odparowawszy go.
Kanapka z Acodinem pisze: Sam nie wiem, ale wiadomo, że większe prawdopodobieństwo aby uzyskać efekty niż w przypadku. np. palenia szyszek.
Pierwsze podejście zaowocowało leciutkim uczuciem odurzenia które w zasadzie można by potraktować jako placebo gdyby nie to że po przyjęciu większej dawki ten sam zespół efektów nasilił się
A były one takie
-oszołomienie (tracenie wątków itd)
-niewielkie zaburzenia koordynacji (nie trafianie w klawisze ]
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.