kildeis pisze:Kuba Powiatowy pisze: Jeżeli chodzi o uspokajające zioła to nic nie przebije waleriany.
Zapal dobrego ziółka to zmienisz zdanie :D
Kwidron pisze:kildeis pisze:Sorry że offtopuje ale spróbuj lobelii a raczej zmienisz zdanie ]Kuba Powiatowy pisze: Jeżeli chodzi o uspokajające zioła to nic nie przebije waleriany.
fakt, dym z chmielu jest prze-je-ba-ny. kiedys probowalem roznych rzeczy ktore znalazlem w jakims opracowaniu na temat legalnych/naturalnych i dostepnych specyfikow, ale juz dawno dalem sobie spokoj, gra nie warta swieczki.
pikolo pisze:Kwidron pisze:Aaa tam, zapalcie opium, wtedy dopiero zmienicie zdanie.kildeis pisze: Sorry że offtopuje ale spróbuj lobelii a raczej zmienisz zdanie ]
Ja kiedyś próbowałej jarać chmiel ale działanie na granicy placebo jak ktoś powiedział. Inna sprawa wywar `ze świeżych szyszek z żywicą.
podróżuję w mojej głowie...
kildeis pisze: Generalnie jeśli chodzi o to ciekawe ziółko to najlepiej działa jednak herbatka, choć palenie też ładnie mnie usypiało.
Co do palonych szyszek chmielu, to lekkie uspokojenie troszeńkę podobne do tego po paleniu melisy w liściach (takiej z ogródka, nie z Herbapolu
Dlatego jaram się zrobieniem ekstraktu, zalawszy alkoholem etylowym i odparowawszy go.
Kanapka z Acodinem pisze: Sam nie wiem, ale wiadomo, że większe prawdopodobieństwo aby uzyskać efekty niż w przypadku. np. palenia szyszek.
Pierwsze podejście zaowocowało leciutkim uczuciem odurzenia które w zasadzie można by potraktować jako placebo gdyby nie to że po przyjęciu większej dawki ten sam zespół efektów nasilił się
A były one takie
-oszołomienie (tracenie wątków itd)
-niewielkie zaburzenia koordynacji (nie trafianie w klawisze ]
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.