Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Nasiono rozbieram ze skorupki i trzymam częsc która zawsze się jakos rozłupie a jeśli nie to jej pomagam:) I tak jak piszesz-trzymam nad nim usta podpalając.
To że nie pamiętasz snów to wina braku treningu ale spokojnie możesz to śmiało nadrobić. W necie masz sporo poradników.
Ja zawsze rano przed otwarciem oczy zawsze staram się przypomnieć choć fragment 1 snu-obraz, dzwięk albo uczucie. I to powoduje że przypominam sobie wszyyystkie (czasami aż nie mogę ich ogarnąć bo tyle ich jest). Spróbuj stworzyć dziennik snów-wielu osobom pomógł. Czyli bierzesz zeszyt i zapisujesz w nim zawsze rano albo w ciągu dnia swoje sny-możesz malować rysować i wszystko to co widzialeś, słyszaleś, przeżyłeś w czasie snu. Noś go zawsze przy sobie aby móc wpisać w ciągu dnia jak ci się coś przypomni.
To dosyć prymitywne rozwiązanie ale o dziwo działa najlepiej!!!

Zasypianie po Entada Rheedii jest faktycznie miłe.
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Od 2 tygodni słucham nagminnie Hemi-Sync. Wieczorem po sesji spalilem troche African dream Herb. Wszystko dzieje się ta jak zawsze-relax, sedetacja itd
Kładę się spać z wyciszonym umysłem. Czuje że sen już przychodzi....i nagle.... łłłłłłłłłuuup!!!!!!! Mam OBE!! Wyszedłem z ciała i widzę siebie leżacego podemną! Troche to dziwne bo zazwyczaj sporo pracuje aby wyjść z ciała fizycznego, a tu po połączeniu nagrań Hemi-Sync i Entada Rheedii taki skutek :-D Coś rewelacyjnego! Zaraz wrócilem do ciała podniecony osiągnięciem.
To tylko taka ciekawostka-w nasionach tkwi potencjał.
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
co myslicie o tym aby najpierw spijac piane z ADR, a pozniej od razu zapalic jakas lufke bongosowa entada rheedii. Probowal ktos takiego miksu? Myslicie ze sa jakies przeciwwskazania?
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 2129 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
Przyznam, że zrobiłem tak kiedyś. Przeciwwskazania ? A jakie mogły by tu być ? W końcu mówimy o ziołach snu. Co do snów to owszem były zintensyfikowane i ich liczba była naprawdę spora, tak, że po przebudzeniu był niemały problem z przypomnieniem sobie wszystkich. Podobne stany można jednak uzyskać po właściwie każdym ziole snu stosowanym z osobna bądź przez ćwiczenie LD, ale to jest chyba oczywiste. Generalnie, dream herbs to taka droga na skróty jeżeli mówimy o świadomym śnieniu.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
Wiem wiem, LD interesuje sie od dawna i cwicze je, jednak o ziolach snu dowiedzialem sie dopiero na zajeciach z psychologii transpersonalnej:) Chodzi mi o znalezienie jakiegos uniwersalnego polaczenia, bo nigdzie nie moge znalezc oryginalnych przepisow w jaki sposob laczane byly kiedys owe roslinki
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 2129 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
Heh, nigdzie nie ma gdyż często były to tajemnice strzeżone przez szamanów. Na internecie takich rzeczy nie znajdziesz. Wszystko sprawdza się metodą prób i błędów. Podobnie jest z Ubulawu, którego składniki możesz kupić, ale proporcji nikt Ci nie poda. Zawsze jednak możesz do tego dojść sam.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 46 / / 0
Witam, mam pytanie, jak długo palić 1 kawałek nasiona w lufce? Dosyć szybką robią się całe czarne i czy wtedy należy włożyć następny kawałek? Czy palić ten czarny, aż dym przestanie lecieć?

pozdrawiam
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
Fakt szybko się zweęgla ale pal bo wewnątrz dalej jest białe. To wydajne nasiono. Pal dotąd az dym przestanie leciec.
  • 2244 / 25 / 0
carnage9 pisze:
Chodzi mi o znalezienie jakiegos uniwersalnego polaczenia, bo nigdzie nie moge znalezc oryginalnych przepisow w jaki sposob laczane byly kiedys owe roslinki
Jakiego uniwersalnego połączenia?
  • 381 / 12 / 0
Zle uzylem slowa uniwersalnego. Raczej takiego, ktore dla mnie bedzie odpowiednie. Chodzilo mi tu raczej o jakies oryginalne przepisy szamanow, ktorzy tego uzywaja- czy beda do siebie pasowaly, na roznym poziomie. Domyslam sie, ze Ci prawdziwi posluguja sie moca- choc skoro maja az taka intuicje, to pytanie, czy te rosliny sa im potrzebne.

Borrasca- domyslam sie, ze Ty jestes gleboko w szamanizmie, wiec do Ciebie skieruje te pytanie. Uzywalem juz kilku roslin mocy i uwazam, ze maja swoja hmm dusze, esencje, charakter. Czy sadzisz, ze rosliny snu rowniez posiadaja? Czy jest to na tyle silne, aby moc gryzc sie z innymi roslinami?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.