Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 95 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Biosone »
u mnie taka mala lipa
[ external image ]
...
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arjans haze »
Hej GOW, te kwiatki obok niej to papryka. Odmiany Hungarian Hot Wax, Tabasco, Canadian Long Thin i najostrzejsza papryka na świecie - Naga Jolokia. Dodam, że wszystkie sadzonki przedstawione pod zdjęciem rośliny-matki zostały ścięte w jednym momencie.
Na zdjęciu rośliny-matki widać także cytrynkę i lepidium meyenii - roślinę leczniczą zwaną potocznie maca (peruwiański żeńszeń).

Wieczorem wrzucę kolejne zdjęcia, tym razem małych calei w trakcie ukorzeniania.

pozdrawiam

Arjans Haze
  • 30 / / 0
Witam.

Tak jak obiecałem zdjęcia małych calei. Ukorzeniam je na 2 sposoby - w wodzie i w perlicie.
Pierwsze zdjęcie - calea ukorzeniona w perlicie (ma już nowego właściciela):
[ external image ]

A tutaj kilka calei zanurzonych w ukorzeniaczu i wsadzone do wody - jak widać i im udało się wypuścić nowe korzenie:
[ external image ]

Ostatnie zdjęcia przedstawiają młode ukorzenione sadzonki rosnące już w ziemi:
[ external image ]
[ external image ]

Jeśli chodzi o ukorzenianie calei to nie jest to takie proste jak w przypadku salvi - cały proces trwa znacznie dłużej, a jedna trzecia sadzonek i tak ma problem z prawidłowym rozwojem korzeni. Jak na razie myślę, że obydwie metody, zarówno w perlicie, jak i w wodzie są tak samo skuteczne.
Jeśli ktoś chce mieć taką sadzonkę lub jakieś salvie zapraszam na www.sprzedam.pl - nick fuckprofil.
pozdro

Arjans haze
  • 763 / 6 / 0
wyhodowałem sobie konkurencję na własnym łonie :/ a tak na poważnie to ładnie sadzonki Arjasie.
ile ci zajmuje ukorzenienie roślinki? ja tam nie czekam, aż roślinki nie wiem jakie korzenie wypuszczą i po tygodniu do ziemi z perlitu (ukorzeniacz zaraz po ścięciu of course) idzie. stoi w ziemi tydzień w półcieniu, potem tydzień na słonku i można wysyłać. zwykle jednak rosną sporo przed wysyłką. przeżywalność: sporo ponad 90%. http://www.psychodelicznosc.fora.pl/cal ... -t232.html - szczegóły sadzonkowania.
Ostatnio zmieniony 23 września 2007 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
[ external image ]
Mój magiczny zakątek pokoju :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Sympatyczny :-) . Co to jest to czerwone cuś, po prawej stronie, przy szafce?
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Koleus?
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Tak, koleus :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Z góry pardon za małego offtopa. Do użytkownika arjans haze, te chili to masz tak o czy normalnie uprawiasz? Na sprzedaż nasion czy może lubisz? Takie tam.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
borrasca pisze:
Z góry pardon za małego offtopa. Do użytkownika arjans haze, te chili to masz tak o czy normalnie uprawiasz? Na sprzedaż nasion czy może lubisz? Takie tam.
lubię ostre przyprawy, a i uprawa papryki sprawia przyjemność
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.