Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Na zdjęciu rośliny-matki widać także cytrynkę i lepidium meyenii - roślinę leczniczą zwaną potocznie maca (peruwiański żeńszeń).
Wieczorem wrzucę kolejne zdjęcia, tym razem małych calei w trakcie ukorzeniania.
pozdrawiam
Arjans Haze
Tak jak obiecałem zdjęcia małych calei. Ukorzeniam je na 2 sposoby - w wodzie i w perlicie.
Pierwsze zdjęcie - calea ukorzeniona w perlicie (ma już nowego właściciela):
[ external image ]
A tutaj kilka calei zanurzonych w ukorzeniaczu i wsadzone do wody - jak widać i im udało się wypuścić nowe korzenie:
[ external image ]
Ostatnie zdjęcia przedstawiają młode ukorzenione sadzonki rosnące już w ziemi:
[ external image ]
[ external image ]
Jeśli chodzi o ukorzenianie calei to nie jest to takie proste jak w przypadku salvi - cały proces trwa znacznie dłużej, a jedna trzecia sadzonek i tak ma problem z prawidłowym rozwojem korzeni. Jak na razie myślę, że obydwie metody, zarówno w perlicie, jak i w wodzie są tak samo skuteczne.
Jeśli ktoś chce mieć taką sadzonkę lub jakieś salvie zapraszam na www.sprzedam.pl - nick fuckprofil.
pozdro
Arjans haze
ile ci zajmuje ukorzenienie roślinki? ja tam nie czekam, aż roślinki nie wiem jakie korzenie wypuszczą i po tygodniu do ziemi z perlitu (ukorzeniacz zaraz po ścięciu of course) idzie. stoi w ziemi tydzień w półcieniu, potem tydzień na słonku i można wysyłać. zwykle jednak rosną sporo przed wysyłką. przeżywalność: sporo ponad 90%. http://www.psychodelicznosc.fora.pl/cal ... -t232.html - szczegóły sadzonkowania.
borrasca pisze: Z góry pardon za małego offtopa. Do użytkownika arjans haze, te chili to masz tak o czy normalnie uprawiasz? Na sprzedaż nasion czy może lubisz? Takie tam.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.