Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 55 / 3 / 0
Ostatnio zmieniony 03 marca 2006 przez zielonozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zielonozielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 3 / 0
folia, zapalniczka, rorka

najmniej przytłaczajacy trip jaki kiedykolwiek mialem na salvinorinie a :D ekstrakcja albo metoda palenia nie byla zbyt wydajna, bo nie osiagnolem jakiegos spektakularnego poziomu (w koncu to tez byla ekstrakcja tylko 2,5g suszu) ale i tak sie ciesze, dymu praktycznie nie bylo, nie mialo co drapac w gardlo, nawet sie nie spostrzeglem juz swiat byl inny, przejscie bylo tak delikatne, ale szybkie ze troszke mnie zaskoczylo :D

pewnie ekstrakcja nie dopracowana, naspetnym razem sproboje z acetonem albo dluzej potrzymam w izopropanolu
Uwaga! Użytkownik zielonozielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 5 / 0
Zielony jeśli robiłeś ekstrakt z 2,5 grama suszu to nie dziw się, że nie zadziałało mocniej niż te 2,5 grama!
Gdybyś zrobił ekstrakt z 30 gram. Dorzucił do roztworu salvinorinu lisci i odparowal rozpuszczalnik, wtedy byś mógł narzekać, że słabo kopnęło. Teraz to masz to samo co byś swojego skręta zapalił.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: driud »
cos mi sie wydaje ze jakby spalil 2.5 grama na raz to by byl meeega trip :D chociaz ja taka ilosc wolal bym pożuć !
Bo życie jest po to... żeby się śmiać.
dosis facit venenum
  • 313 / 5 / 0
Ale zielony to pali po "swojemu". W papierosach z filtrem więc meeega nie będzie miał nigdy.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 2 / 0
Dokladnie zielony propnuje zmienic sposob palenia na cos bardziej wydajnego bo blant z papierosa to najgorsze sposob jaki moze byc proponuje cos z duzym cybuchem za duzo marnujesz ja bym to lepiej wykorzystal hehehehe:D
  • 55 / 3 / 0
cos wam powiem, jak narazie to ta metoda mialem najglebsze tripy, wiec od nie odejde :D pozatym to jest temat o ekstrakcji a nie metodach palenia [ external image ]
  • 313 / 5 / 0
Dajcie mu luzu. On i tak będzie palił jak mu się podoba :)
A co do ekstrakcji. Kupiłem alkohol na mecie, 60-70%. Warto to lać na te liście, czy lepiej jednak rozpuszczalnik?
Może robiliście ekstrakty takim alkoholem?
  • 55 / 3 / 0
gdzies kiedys czytalem ze ekstrachuje sie tez mieszaninami woda/alkohol (etanol, metanol) ale ogolenie nie polecam, bo woda wplywa ujemnie na rozpuszczalnosc, i dluzej sie ja bedzie odparowywalo, choc czytalem tez pozytywne komentarze, otrzymany produkt nie ma byc woskowaty (co czasem sie zdaza) i ma miec mniej chlorofilu i smieci

tylko ze to chyba konkretne stezenie musi byc

aceton, rozpuszcza 20mg salvinorinu na 1ml, wiec moze warto zainwestowac te 3-4zł za 0,5l, tylko suszyc trzeba, ktos na tym forum juz o tym pisal
  • 763 / 6 / 0
zielonozielony pisze:
cos wam powiem, jak narazie to ta metoda mialem najglebsze tripy,
a używałeś kiedyś innych metod? :-D z tego co wiem to praktykujesz od niedawna
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.