masz dobrze opracowane te mity, ale niestety po angielsku, w raporcie zaprzyjaznionej fundacji Transform
http://www.tdpf.org.uk/Policy_General_A ... Report.htm
jesli chodzi o mity zwiazane tylko z konopiami to polecam swietna ksiazke Marijuna: Myths and Facts, wkrotce powinna byc dostepna po polsku, tlumaczenie juz czesciowo jest, ale niestety nie do dystrybucji atm
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Wódz PłonącaWoda pisze: chodzi o film "Konopie ziele warte miliardy" mam na dysku też, jeśli uzywasz eMule proszę link:
ed2k://|file|Konopie%20-%20Ziele%20warte%20miliardy.avi|666246946|88D5BA68EC2FBB087C3F8775E8B77E93|/
Jeśli nie uzywasz, to gdzies na serwerze hypka powinieneś znaleźć, ale hymm serwera nie ma... :scared:
powodzenia!
pozdro
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.