Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slu »
hej keviner,
masz dobrze opracowane te mity, ale niestety po angielsku, w raporcie zaprzyjaznionej fundacji Transform
http://www.tdpf.org.uk/Policy_General_A ... Report.htm

jesli chodzi o mity zwiazane tylko z konopiami to polecam swietna ksiazke Marijuna: Myths and Facts, wkrotce powinna byc dostepna po polsku, tlumaczenie juz czesciowo jest, ale niestety nie do dystrybucji atm
[b]Przynosimy pokój w wojnie z narkotykami - [url]http://drugpolicy.pl[/url][/b]
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
Nie zrozumiałeś mnie. Mam po prostu poważne wątpliwości co do myśli przewodniej (i podparcia tematu w dokładnym brzmieniu takim które jest umieszczone w topicu) i wniosku końcowego a jego zwiazku z językiem polskim. Jesli będziesz gadał o liczbach, czy też o zdrowotnych skutkach (bo bo czym są mity o prohibicji antynarkotykowej?) to już nie ten przedmiot. Jeśli zaś będziesz nawijał o twórczości *pod wpływem* to troche wyminiesz sie z tematem ale i tak zdasz bo matura ustna z polskiego to właśnie *Mit*;-) No własnie, z czystej ciekawości, jaki masz wniosek końcowy? Sam zdawałem mature w tym roku wiedziałem że nie ma sensu sie przemęczać bo i tak sie nie liczy nigdzie, a nauczyciele olewaja to totalnie ale dostałem 20/20. Jesli ktoś potrzebuje gotowa prace "Dzieło literackie a jego adaptacja filmowa omów na wybranych przykładach" niech sie skontaktuje, chętnie udostępnie. Peace.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: keviner »
no niewiem, w takim stanie jak to teraz przeczytalem, obczailem ni uja z tego co napisales :D a co do Twojego tematu to ja mam na liscie do wyboru cos podobnego 'filmowe adapcje literackie omow na wybranych przykladach.' czy cos takiego :) mozna by wsumie wziasc przemaglowac greka zorbe, wymiot ksiazka :)
Ostatnio zmieniony 24 września 2006 przez keviner, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik keviner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Wódz PłonącaWoda pisze:
chodzi o film "Konopie ziele warte miliardy" mam na dysku też, jeśli uzywasz eMule proszę link:

ed2k://|file|Konopie%20-%20Ziele%20warte%20miliardy.avi|666246946|88D5BA68EC2FBB087C3F8775E8B77E93|/

Jeśli nie uzywasz, to gdzies na serwerze hypka powinieneś znaleźć, ale hymm serwera nie ma... :scared:

powodzenia!
To właśnie ten film.
  • 121 / 1 / 0
tak tak, chodzi o film z planette, w koncu napisalem na początku "chodzi o film..." :huh:

pozdro
...i ty zostaniesz indianinem!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.