masz dobrze opracowane te mity, ale niestety po angielsku, w raporcie zaprzyjaznionej fundacji Transform
http://www.tdpf.org.uk/Policy_General_A ... Report.htm
jesli chodzi o mity zwiazane tylko z konopiami to polecam swietna ksiazke Marijuna: Myths and Facts, wkrotce powinna byc dostepna po polsku, tlumaczenie juz czesciowo jest, ale niestety nie do dystrybucji atm
Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
Wódz PłonącaWoda pisze: chodzi o film "Konopie ziele warte miliardy" mam na dysku też, jeśli uzywasz eMule proszę link:
ed2k://|file|Konopie%20-%20Ziele%20warte%20miliardy.avi|666246946|88D5BA68EC2FBB087C3F8775E8B77E93|/
Jeśli nie uzywasz, to gdzies na serwerze hypka powinieneś znaleźć, ale hymm serwera nie ma... :scared:
powodzenia!
pozdro
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.