ODPOWIEDZ
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Właśnie próbowałem i chÓj, wielki prehistoryczny chÓj! teraz mam wyjebany kwadrat we włosach, i jeszcze tępym wiertłem zapierdalałem, a idźcie z tymi pomysłami do kościoła kurwa i spowiadać sie szatańskie kurwy... %-D
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
trochę słaby ten loperamid jeśli chodzi o działanie antybiegunkowe

ostatnio byłem kilka dni na kodeinie, nadszedł dzień w którym musiałem zrobić przerwę bo tolerka urosła
wrzuciłem z rana 6 tabletek loperamidu, aby mnie tego dnia nie męczyła biegunka
niestety nie pomogło :/ stało się to czego sie obawiałem, czyli kilkakrotny sprint do kibelka
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Na mnie działał ok, nawet 1 tabletka mi już pomagała.
  • 1545 / 213 / 0
Loperamid nie przechodzi przez barierę krew - mózg dlatego, ponieważ jest prawie nierozpuszczalny w wodzie. Powinien natomiast rozpuszczać się w rozpuszczalnikach dla benzodiazepin, czyli również w rozpuszczalniku domowej produkcji - spirytus + gliceryna.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 459 / 4 / 0
Ale po co nam rozpuszczony loperamid?
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 443 / 7 / 47
Nieprzeczytany post autor: opiofan »
Co ma rozpuszczanie w wodzie do BBB? Zgodnie z twą teorią mnóstwo rzeczy nie powinno kopać ze względu na nierozpuszczalność w wodzie, np. właśnie rożne benzo.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2009 przez opiofan, łącznie zmieniany 1 raz.
Chętnie poznam ludzi z TripCity (tj. Trójmiasta) :hug:
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM %-D
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
tu pozostaje tylko napisac tak
Oxan wytumacz panu bo nie kapuje
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 213 / 0
Żaden związek w postaci zawiesiny nie przechodzi bariery krew mózg, a coś takiego otrzymamy próbując rozpuścić Loperamid w wodzie. Benzodiazepiny nie rozpuszczają się w wodzie ale rozpuszczają się w spirytusie lub w specjalnych rozpuszczalnikach (te w ampułkach o ile pamiętam w jednym z glikoli) i w postaci roztworu przechodzą barierę krew - mózg. Tak samo powinno być z Loperamidem, i można by iv.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
  • 109 / 9 / 0
stary dziad pisze:
Żaden związek w postaci zawiesiny nie przechodzi bariery krew mózg, a coś takiego otrzymamy próbując rozpuścić Loperamid w wodzie. Benzodiazepiny nie rozpuszczają się w wodzie ale rozpuszczają się w spirytusie lub w specjalnych rozpuszczalnikach (te w ampułkach o ile pamiętam w jednym z glikoli) i w postaci roztworu przechodzą barierę krew - mózg. Tak samo powinno być z Loperamidem, i można by iv.
Troszkę dodam od siebie, jeśli waści pozwolą. Nigdy nie waliłem w kanał i nigdy nie brałem dla zaćpania loperamidu - ale z tego, co wiem, trzeba by się baaardzo natrudzić, żeby odpowiednią, działającą dawkę loperamidu z jakiegoś lekarstwa wycisnąć. Zbyt małe dawki, zazwyczaj 2 mg na tabletkę + wypełniacze.

Poza tym loperamid, jako opiat, powinien rozpuszczać się najlepiej w wodzie o lekko kwaśnym odczynie, zatem najlepiej by było dodać parę kropel jakiegoś kwasu organicznego, np. kwasku cytrynowego do wody, żeby w niej rozpuścić loperamid.

Co zaś do benzodiazepin, to nie wiem, czy rozpuszczają się w wodzie, czy tylko tworzą w niej zawiesinę - ale znam myk, który pozwala bardzo szybko wchłonąć się clonazepamowi. Otóż rozgniatacie tableteczki i rozpuszczacie je w wodzie - powstaje zawiesinka, która na szczęście nie jest paskudnie gorzka. Wręcz przeciwnie, słodkawa, choć pozostawia delikatne pieczenie na końcu języka po połknięciu. I tutaj jest myk - zamiast tę zawiesinkę połknąć trzymacie ją w buzi tak, żeby opukiwała całą powierzchnię waszego języka. Czemu? Bo clonazepam wchłania się już przez język i w ten sposób szybciej dociera do krwi i do systemu nerwowego.

Tylko uważajcie, bo wiecie, jak to jest z opiatami i benzodiazepinami ;-)

Jak znam życie zaraz tu pojawi się Oxan i uzupełni te informacje swoją wiedzą, ale moje informacje są relatywnie pewne. Też studiowałem fizjologię i neurologię.

Aha - naprawdę komuś chce się pierdolić z takimi ćmojami bojami jak można kupić thiocodin albo antidol???
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 213 / 0
Problem leży w tym, że chlorowodorek loperamidu nie jest rozpuszczalny w wodzie, w przeciwieństwie do soli większości opioidów. I zmiana pH ewentualnego rozpuszczalnika przy pomocy kwasku cytrynowego nic nie da. Wygląda na to że sole loperamidu nie rozpuszczają się w rozpuszczalnikach polarnych, a takim jest przecież woda. A chodzi przecież o to jak uzyskać roztwór przydatny do iniekcji i.v.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.