Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
362
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
330
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1014

ODPOWIEDZ
  • 236 / 17 / 0
Kurację sertraliną zakończyłam po dwóch-trzech tygodniach. Powrócę do niej jak nie będę mieć takiego parcia na ćpanie.
Efekty uboczne nie były dla mnie jakieś straszne. Jadłowstręt wychodził na plus (ostatnio dużo wpierdalałam) i jedynie problem ze snem był denerwujący. Dwa tygodnie to mało żeby określić skuteczność leku, ale był jeden dzień, w którym zauważyłam mocną poprawę. Do sertraliny jeszcze powrócę.
  • 25 / 3 / 0
No ja dzisiaj mówię Sertalinie do zobaczenia bo pokasowała mi emocje. Fakt pomogła na parę rzeczy ale czuję się... no właśnie.. wcale się nie czuję, może jak pizda? TAK to na pewno.
  • 28 / / 0
Ja po tym leku czułem jakby ciągle akatyzje. ciągle mi nogi latały jak siedziałem i ciezko bylo usiedziec w miejscu. Po za tym ślina mi ciekła z pyska i ciągneło do browarków. Bezsenność też dokuczała. Ta akatyzja/bezsenność mija później ? Ja zrezygnowałem po miesiącu.
  • 566 / 27 / 0
Czy mj z sertraliną działa mniej schizujaco na osobę cierpiąca na nerwice lękową?
  • 493 / 105 / 0
Jak myślisz , że masz nerwicę lekową, to zapomnij o mj ... i tak się boisz, a ta ( mj ...) kaze spojrzeć prawdzie w oczy ... mj to dla umiejących się zetrzeć z "prawdą", a jak masz taką "prawdę" , to nie pogarszaj sobie .... (chyba, nże masz kogoś, kto przez Styx przeprowadzi po mj , wtedy nerwica ("prawda" )przestanie być sobą :) )
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 8103 / 907 / 0
06 października 2017Mondeeste pisze:
Czy mj z sertraliną działa mniej schizujaco na osobę cierpiąca na nerwice lękową?
Nie polecam, dostaniesz silniejszych léków, moze nawet i paranoi.Odradzam.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 566 / 27 / 0
Masz doświadczenie z paleniem podczas kuracji sertraliną?
nie cytujemy całości tekstu nad Tobą - aire
  • 8103 / 907 / 0
Nie ale sadze, ze w twoim pryzpadku czyli nerwica lékowa trawa to zly pomysl.Daj sobie spkoj.Wrzuc lepiej delikatne benzo od czasu do czasu.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 96 / 3 / 0
Panowie słyszałem że sertra opóźnia wytrysk ma ktoś z tym jakieś doświadczenia ? Ogólnie niestety mam z tym problem ale w drugą stronę i za szybko dochodzę, wielu z was zauwazylo opóźnienia w wytrysku i jeśli tak to ile czasu potrafi się opóźnić. Ją biorę też metadon i on też opóźnia więc wybranka i tak jest zadowolona ale jeszcze dwie trzy minuty by nie zaszkodziło:) :-D
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 44 / 7 / 0
Od powiem obu:

1. Nie ma sensu palić mj podczas leczenia się. To jest błędne koło, sam to robiłem przez lata i tylko pogorszyło sprawę.
2. Biorę SSRI i nie ma opcji żebym w ogóle doszedł w trakcie seksu, chociaż bez leków też z tym miałem problem. Nawet czasami trudno mi dojść w trakcie masturbacji na SSRI.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 19 Jun 2025 02:06:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750298712'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.